To ze Cię za takiego nie uważam może stanowić fakt ze z Tobą dyskutuję

Po drugie dal twojej oraz innych wiadomości nie jestem rencistą, emerytem,kombatantem wojennym, ulicznym grajkiem ani też kloszardem

A odnośnie twojego postu to muszę się z Tobą zgodzić.
Biurokracja to niestety jest bolączką naszego pięknego kraju i to ty jak i ja wiemy już nie od dzisiaj

Ale mimo tych wszystkich wad no kuswa chyba widzisz jakieś światełko w tunelu

I pewno papierologii i nadmiernej liczby urzędów nie da się łatwo zmienić to tak jest postęp.
Tylko aby wszystko usprawnić to trzeba wielu lat bo pewno widzisz jak wiele jest zaniedbań w wielu aspektach.
I nie chodzi tutaj tylko mi o gospodarkę o te jebane kolesiostwo wszech obecne ale też i o służbę zdrowia, edukacje. itp itd.
A swoją droga nie ma się też co dziwić że kolejne ekipy które przejmują władze w kraju wymieniają prezesów i innych ludzi na ''swoich''.
Tak niestety było jest i pewno będzie

I pól biedy kiedy są to fachowcy ale robi się problem kiedy na stołku prezesa zasiądzie jakiś partacz tylko w polecenia partyjnego.
Ale wracając do sedna.
Uważam że i tak idą zmiany i to w dobrym kierunku.
Weźmy np podatek CIT.
Rząd zapowiedział jego obniżenie ze 15 na 9 %.
I nie ważne że tylko 10 % firm działających na terenie naszego kraju rozlicza się właśnie w ten sposób.
Można przecież by rzec że to tylko propaganda no ale od czegoś przecież trzeba zacząć zmiany na lepsze.
Za to przytłaczająca większość firm rozlicza się PIT-em, a ich już obniżka nie dotknie.
Nie możemy tez zapominać o zapowiadanym już dawno obniżeniu Zus-u.Zmniejszenie obciążeń najmniejszych przedsiębiorców składkami na ubezpieczenia społeczne to krok w dobrym kierunku.
Czyż nie mam tutaj racji

Ważne byłoby wprowadzenie systemowych rozwiązań mających na celu umożliwienie rozwoju takich firm, tak aby przedsiębiorcy ci mogli w dłuższej perspektywie podnieść swoje dochody i tym samym zwiększyć możliwości oszczędzania na emeryturę.
Warto zaznaczyć, że nigdzie w Unii Europejskiej nie obowiązuje niższa stawka podatku CIT.
Z tak niska stawką tego podatku mamy tylko na Węgrzech.
Czyli jednak coś rząd robi.No tak tylko żeby tak było jak byśmy wszyscy chcieli to trzeba kilku dziesięciu la t jak nie dłużej.
I to pod warunkiem że w naszym kraju będą rządzili fachowcy a nie partyjni nieudacznicy.