Problemy/Usterki na ShowUp.tv

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv


Hej słonka, widziałam ze była cos mowa o powiększonym obrazie. Własnie zauwazyłam, że to co ja mam w oknie transmisji różni się nieco w tym co widzą moi goscie, faktycznie obraz jest powiększony, węższy kadr. Nie jest do duża rożnica bo jednego kliknięcia zooma na sterowniku logitecha ale jednak wolałabym mieć obraz 1:1 taki jak widzowie. Czy tą sprawę udało sie już jakos rozwikłać? Dzięki! Dobrego weekendu :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
Awatar użytkownika
Jozin_z_Bazin
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 43
Rejestracja: 30 lis 2015, 10:01
Podziękował: 12 razy
Podziękowano mu: 13 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Szukam
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Coś mi się wydaje,że tak jak SU pożegnało się z flashem,tak wielu użytkowników pożegna się z SU,wybierając konkurencje,która nie wymaga super sprzętów,i super internetów,tylko tak po prostu Działa :D Showup przeprowadził zmiany,w najgorszy możliwy sposób,nagle,bez okresu przejściowego,bez komunikatu nawet.A teraz,to jak ich moderatorzy,próbują "pomagać"...Żenada. SU potwierdziło to,o czym pisano tu wielokrotnie.Użytkownicy są tylko źródłem dojenia kasy,i sie z nimi nie liczymy,bo my Showup,jesteśmy tak wspaniali,że to cały świat ma się do nas dostosować,cokolwiek wymyślimy.Nawet jak to jest głupie i nieprzemyślane,brniemy na upartego.My spieprzyliśmy,ale winni są inni. Czas się przenieść do konkurencji chyba :?
Awatar użytkownika
zaxxxon
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 13
Rejestracja: 26 sty 2017, 11:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Moni30
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Może ktoś poradzi dlaczego Firefox przestał działać na ShowUp? Przy START TRANS wychodzi komunikat ze przeglądarka nie wspierana :( :(

" Twoja przeglądarka nie jest wspierana

Twoja przeglądarka nie wspiera modułu WebRTC lub/i WebSockets. Zalecamy skorzystanie z innej przeglądarki, np. Chrome, Firefox, Opera, lub Safari. Jeżeli korzystasz z systemu iOS użyj przeglądarki Safari (w wersji 11 lub nowszej). W przypadku urządzeń opartych o system Android zalecamy aktualizację do wersji 5.0 „Lollipop” oraz używanie najnowszej wersji Google Chrome. Przeglądarki firmy Microsoft: Internet Explorer oraz Edge nie są aktualnie wspierane."

a Firefox najnowszy :(

Red
Awatar użytkownika
rudziaczek
SU-holik
SU-holik
Posty: 58
Rejestracja: 28 mar 2017, 15:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Znajoma odeszła z SU i przeszła na Chatrube. A na głównej spadek oglądalności. Wczoraj praktycznie na każdym privku każdy mi mówił, że ma problem z poprawnym oglądaniem. Może to dobry krok, ale SU powinno informować o zmianach, dodawać komunikaty, a oni jak zwykle mają to gdzieś. Testują sobie i wszystko się chrzani na bieżąco. Jak by tego nie można było zrobić dokładnie raz a porządnie.

@rudziaczek, mi też na Firefoxie nie działa, jedynie na Chrome idzie i w Operze. Firefoxa miałam nowego po aktualizacji i też dupa zbita.

Póki co ciągnę jako tako na LTE z komórki, ale w poniedziałek będę miała montowany nowy internet z lepszym przesyłem.
Awatar użytkownika
xnxx123
SU-holik
SU-holik
Posty: 69
Rejestracja: 23 sie 2016, 12:49
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: klaudia17
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




johnybravo pisze:
beznadzieja pisze:Zasadniczo jest kilka problemow w tej nowej wersji ,ale do ogarniecia dla mnie pomimo tego ,ze pokazuje mi slabe łącze obraz i tak poszedl duzo na plus . Wczoraj mod tez na jednej z transmisji u dziewczyn tlumaczyl ,ze niby sprzet musi byc z najwyzeszj polki zeby wszystko dobrze dzialalo .Wind xp i vista w ogole nie beda obslugiwane przez ten nowy player, minimum win 7 , a podobno na Win 10 najlepiej . Do prowadzenia transmisji w najwyzszej jakosci jest potrzebny upload rzedu 5-6 mega i ze jak którejśc nie łączy ze streamem albo niema obrazu to ma za slabe parametry urządzenia lub internetu . Jak dla mnie to oni tam maja troche do popracowania nad tym ,te usterki to nie wszystko wina naszych sprzetow . Mowil tez ze internet LTE czy taki z modemu ma za duze skoki predkosci i tez moze sie nie nadawac.

Ja na cale szczescie przeszlam bez zastrzeżen i transmisja poszla , a jade na modemie z play gdzie upload mam na 2.5-3 wiec bez szalu ,ale tragedii niema


Niech Mod przestanie pie*****lić mam łącze 100Mbit, Windowsa 10, 32GB Ramu, dyski SSD i procesor Xeon E5-1620 v2 3.50 GHz Podniecają się, że niby działa na urządzeniach mobilnych, a niech k****wa najpierw ogarną podstawy. Dla mnie amatorka w ch***** Jak tego nie ogarną do końca tygodnia (do niedzieli) to pie****lę i idę wydawać kasę na zachodnie portale

Zrobię dokładnie tak samo, jak ktos chce na mnie zarabiać to niech dostarczy platformę, która DZIAŁA!!!.
Jestem na SU od początku, było różnie, ale to co teraz to jest kompletna amatorka. ile mozna wyknywać prób żeby obraz był? ile razy odświeżać? ludzie to nie jest działalność charytatywna, bierzecie, po kilkadziesiat złotych od każdej 100 za swoje BADZIEWIE!!!
Awatar użytkownika
zeno
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 28
Rejestracja: 29 sty 2017, 08:57
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: wpisz
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




u mnie tez nie działa a mam sprzęt bardzo dobrej jakości bo sama robie pokazy (nie na SU), jakość obrazu woła o pomstę do nieba ( niewiem czy to wina playera czy wina osoby po drugiej stronie -słaba kamerka ?) choc np Paula ma napewno dobrą kamerkę a obraz cały czas nie ostry, stream nie chce się ładować cały czas tylko ...szukam streama... albo wyskakuje błąd, co za dziadostwo ta strona, oni nigdy nie dorównają zagranicznym stroną choćby niewiem co zrobili
NapalonaOna
SU-holik
SU-holik
Posty: 53
Rejestracja: 14 lis 2016, 02:23
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: brak
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Uruchomiłam Chroma, i teraz jak nadaje u widzów którzy na Chrome oglądają jest ucięty obraz, na innych przeglądarkach jest pełny?!

Kurde no.. Ale na plus dźwięk jest o wiele lepszy :)
Awatar użytkownika
rudziaczek
SU-holik
SU-holik
Posty: 58
Rejestracja: 28 mar 2017, 15:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




O ile rozumiałam zmiany pod kątem nowego motywu, dodatków typu dźwięk rzucanych żetonów, emotek, jako urozmaicenie o tyle uważam że te nowe zmiany to jakaś beznadzieja. Przecież dotąd kto chciał to i tak mógł nadawać/oglądać na urządzeniach mobilnych chociażby za pomocą puffina. Nie sądzę też żeby dzikie tłumy rzuciły się do oglądania SU na takich urządzeniach, w większości ludzie korzystają z takich stron w domowym zaciszu na dużym monitorze komputera.
Wprowadzanie takich zmian bez wcześniejszego uprzedzenia jest słabe, ale fakt że po tych zmianach duże grono stałych bywalców ma problem z użytkowaniem portalu jest już nie fair. Jeśli teoria ze sprzętem jest prawdziwa to robienie z SU produktu z wyższej półki dostępnego tylko dla wybranych jest błędem i zaowocuje jedynie w spadek nadających i ich gości. Tego jeszcze grali aby specjalnie pod taką stronkę ludzie wymieniali przeciętne sprzęty na zajebiste i wypasione pod SU. Weszłam wczoraj do Annpearl ona zawsze miała dobrą jakość transmisji, wczoraj rozjeżdżał się głos z obrazem, obraz słabej jakości i nie tylko ja tak miałam bo inni oglądający też się skarżyli. Podobnie było np. u Taktownej, obraz rozmijał się z dźwiękiem. U paru innych dziewczyn co jakiś czas zanikał stream i był napis że szuka streamu. Zastanawiam się czy technicy w ogóle jeszcze pracują nad nową wersją czy to już tak zostanie?
Jak dla mnie zepsuli coś co było dobre i przede wszystkim co dobrze działało, po licznikach pod wesołym banerem o urządzeniach mobilnych widać jak na dłoni jak bardzo zniechęcili użytkowników. Mam nadzieję, że usterki zostaną wyeliminowane a wymagania sprzętowe nie będą z kosmosu bo to absurd.
Awatar użytkownika
LunaMoon
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 31
Rejestracja: 30 sty 2016, 01:47
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Dobrze ogarnięte,

Musiałam zmienić rozdzielczość nadawania na 640*340 okazuje się ze wtedy jest pełen obraz, ciekawe ze jak nadawałem na 1280*960 to Firefox i tak pokazywał pełen a Chrome już nie ..
Awatar użytkownika
rudziaczek
SU-holik
SU-holik
Posty: 58
Rejestracja: 28 mar 2017, 15:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




LunaMoon pisze:O ile rozumiałam zmiany pod kątem nowego motywu, dodatków typu dźwięk rzucanych żetonów, emotek, jako urozmaicenie o tyle uważam że te nowe zmiany to jakaś beznadzieja. Przecież dotąd kto chciał to i tak mógł nadawać/oglądać na urządzeniach mobilnych chociażby za pomocą puffina.
Nie mówimy o nowym motywie, a o nowym playerze. Zmieniło się tylko okienko obrazu transmitującej. Dodatki te były w wersji Beta, i zapewne będą za 2 miesiące w nowym "motywie" strony. Motyw to złe słowo, bo zmieni się przecież kod funkcji (stąd będą prawdopodobnie np. dźwięki napiwków - ale cóż...)

rudziaczek pisze:Uruchomiłam Chroma, i teraz jak nadaje u widzów którzy na Chrome oglądają jest ucięty obraz, na innych przeglądarkach jest pełny?!
Kurde no.. Ale na plus dźwięk jest o wiele lepszy :)
Firefox ma "odzoomowany" kadr, ale jeszcze szerszy ma zewnętrzny player. Zatem nikt niczego tak samo nie widzi. Wszystko zależy skąd patrzy, więc trzeba przyjąć, że użytkownik widzi te minimum (najbardziej "powiększony" obraz).
Legginsomaniak, wielbiciel lodzików, samozwańczy ekspert do spraw Lusha ;x i spraw technicznych Showupowych.
Słuchacz muzyki trance, fan WWE (wrestlingu), pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC, PS3 i przerobione PS2).
Podobno również hejter naczelny... Kto nie gadał ze mną, to tak myśli... :P (wynik pochopnej oceny ludzi).

Narzędzie do skr...: https://tampermonkey.net || Kontakt: [email protected]
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2033
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 201 razy
Podziękowano mu: 159 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




rudziaczek pisze:Dobrze ogarnięte,

Musiałam zmienić rozdzielczość nadawania na 640*340 okazuje się ze wtedy jest pełen obraz, ciekawe ze jak nadawałem na 1280*960 to Firefox i tak pokazywał pełen a Chrome już nie ..


a jak to sie robi? :beg:
Awatar użytkownika
Jozin_z_Bazin
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 43
Rejestracja: 30 lis 2015, 10:01
Podziękował: 12 razy
Podziękowano mu: 13 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Szukam
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Jozin_z_Bazin pisze:
rudziaczek pisze:Dobrze ogarnięte,

Musiałam zmienić rozdzielczość nadawania na 640*340 okazuje się ze wtedy jest pełen obraz, ciekawe ze jak nadawałem na 1280*960 to Firefox i tak pokazywał pełen a Chrome już nie ..


a jak to sie robi? :beg:

prawy myszy lub symbol zębatki "ustawienia" pod "HD". (Odznacz wybierz jakość streama automatycznie).
Spoiler:
Awatar użytkownika
cz0rt
SU-holik
SU-holik
Posty: 131
Rejestracja: 06 gru 2016, 22:45
Podziękował: 7 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: CZ0RT
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: CZ0RT




Jozin_z_Bazin pisze:
rudziaczek pisze:Dobrze ogarnięte,

Musiałam zmienić rozdzielczość nadawania na 640*340 okazuje się ze wtedy jest pełen obraz, ciekawe ze jak nadawałem na 1280*960 to Firefox i tak pokazywał pełen a Chrome już nie ..


a jak to sie robi? :beg:



Jak nadajesz jest w okienku na dolnej lewej stronie przy wyłączniku dźwięku taka opcja :)
Awatar użytkownika
rudziaczek
SU-holik
SU-holik
Posty: 58
Rejestracja: 28 mar 2017, 15:40
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




a to ja mam [email protected] i nie ma listy rozwijalnej, wiec sie nie da zmienić. z tym ze na roznych przegladarkach i tak różnie mój obraz wygląda, albo zoom albo niezoom :D psiiiiikuuuuuuus :cool3:

EDIT: żartowałam! jak nie mam zaznaczonego automatycznego wyboru jakosci streamu to mam liste rozwijalną, zmienilam teraz na te 640, zobacze wieczorem co z tego wyniknie.
Dzięki majfrends!
Awatar użytkownika
Jozin_z_Bazin
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 43
Rejestracja: 30 lis 2015, 10:01
Podziękował: 12 razy
Podziękowano mu: 13 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Szukam
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




U mnie przynajmniej da się nadawać już. Winny był adblock. NIestety nie pomaga samo wyłączenie go....trzeba całkowicie odinstalować z przeglądarki ;D
Awatar użytkownika
rafalrafalowski
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 20
Rejestracja: 12 sty 2016, 19:57
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Szmata ;)
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: nieobliczalny27




Panie w miarę dobrze zarabiające mogą jeszcze zainwestować w dobry sprzęt, ale nie wzieli pod uwagę pl rynku. Dużo dziewczyn młodych wchodzi tylko kilka razy, albo dopiero zaczynają i nie mają sprzętu, chcą najpierw uzbierać, a i tak mają branie, bo są nowe, sporo też Panów pyta o priv na 2 kam, ocene i oni też raczej nie mają kamerek za 500zł tylko jakieś z lapka albo najtańsze.
Awatar użytkownika
kornel85
SU-holik
SU-holik
Posty: 167
Rejestracja: 03 wrz 2015, 14:29
Podziękował: 23 razy
Podziękowano mu: 13 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: mmm




U mnie wszystkie problemy zniknęły kiedy usunęłam adblocka - a nadmienię że nie mogłam ani oglądać innych transmisji ani sama sie właczyc live :meeting: Jesli SU wam działał do tej pory na obecnym internecie wszelkie inwestycje w neta i sprzęt to tylko strata pieniędzy - problem tkwi gdzie indziej.
Awatar użytkownika
jestemstokrotka
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 6
Rejestracja: 02 kwie 2018, 20:38
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Zauważ że nawet niepołnosprawni teraz są w stanie cały czas prowadzić świetne jakościowo transmisje, myślę że to co piszesz to nie wytłumaczenie, ponieważ jakieś parametry trzeba mieć dla fajnego oglądania, resztę można sobie ustawić (przynajmniej obecnie częściowo).
Awatar użytkownika
cz0rt
SU-holik
SU-holik
Posty: 131
Rejestracja: 06 gru 2016, 22:45
Podziękował: 7 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: CZ0RT
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: CZ0RT




U mnie jak na razie wszystko ok, Panowie na privkach też nie narzekają, cały czas jest obraz i głos :ok:
Awatar użytkownika
RudyKotek1
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 25
Rejestracja: 15 cze 2018, 13:15
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Najlepszym wyjściem teraz byłoby wrócenie do poprzedniej wersji.



Nowy Blog ShowUp.tv
Awatar użytkownika
Seba33
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 10
Rejestracja: 16 cze 2018, 19:11
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Brak
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


PoprzedniaNastępna

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Dział Techniczny


Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości