Wasze sprzęty do Showupa

Wszystko inne związane z SU i ogólnie z seks kamerami.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv
Wasze sprzęty do Showupa
19 lut 2020, 02:28


Czyli lapki, laptopy, notebooki...
Jeżeli nie wiecie jaki macie... to trudno.
Jeżeli nie chcecie dzielić się takimi informacjami... też trudno.
Kto zechce odpowiedzieć jak się ich laptop sprawuje na SU (jaka jest typowa widownia, jakość nadawania, czy leci Youtube w tle, etc.), to może zrobić to tu, a może zrobić w wiadomości prywatnej bądź na maila.

Możecie również przetestować swój komputer tutaj: https://www.userbenchmark.com/ => Dokładny link do Pobrania apki (oczywiście nie wierzcie mi w linki, tylko ręcznie sobie poszukajcie pliku do testowania kompa).
A po wykonanym teście (najlepiej tuż po uruchomieniu komputera) wysłać mi link (bądź wstawić go tutaj).

Np. https://www.userbenchmark.com/UserRun/24773313
Pozdrawiam.

Wiem, że osoby używają:
DELL 7567 i7-7700HQ 32GB 512SSD+1TB GTX 1050Ti 4K UHD W10 => brak zarzutów
HP Omen (nie wiem który, ale też w cenie <5k PLN) czyli pewnie ten z i5-8300H (9300H albo i7-8750H lub 9750H) => brak zarzutów
Acer Nitro 5, w jednej z uboższych wersji (<4K PLN): https://www.acer.com/ac/pl/PL/content/models/laptops/nitro5 (Ryzen 5 3550H albo i5-9300H) => wykłada się na rozdawaniu biletów (wysoka liczba widzów), poza tym sprawuje się ok.

Nie sprawuje się:
Asus R556L (i3-5010U).
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1386
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 65 razy
Podziękowano mu: 119 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,p-c,CZ,LA,P-h,S
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka




Ludzie w internecie dzielą się na dwa typy: doskonale zabezpieczonych przed atakami hakerów i tych którzy klikają w linki Fapki :)

Modelkom polecam każdy w miarę nowoczesny sprzęt bo każdy dobrze wie, że wszystko co ma "komputer" w nazwie co się bierze prosto z półki Saturna czy Media Markta jest w zasadzie gotowe do nadawania (trzeba tylko dokupić kamerkę bo ta w laptopach nie nadaje się do transmitowania), jedyna rada jest software'owa: uprasza się o NIE instalowanie skryptów niewiadomego pochodzenia od obcych osób, zwłaszcza od osób które dostały bana od SU za hakowanie skryptami kont modelek. Z innych rad dotyczących bezpieczeństwa - należy uważać komu udziela się prywatnych informacji dotyczących komputera jakiego używamy, z pozoru "niegroźna" informacja o tym, jaki konkretnie model kompa używamy może pozwolić hakerowi zidentyfikowanie tego konkretnego komputera w sieci i w efekcie włamanie do niego, zwłaszcza uprasza się o NIE udzielanie takich informacji osobom, które dostały bana od SU za hakowanie skryptami kont modelek.
Pamiętaj, że jeżeli życie pluje Ci w twarz to znaczy tylko jedno - nie trafiło w dupę więc będziesz przez nie ruchany na sucho
Awatar użytkownika
ruger44
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3107
Rejestracja: 08 lis 2015, 09:42
Lokalizacja: Mielec
Podziękował: 1309 razy
Podziękowano mu: 466 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Niania
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: BRAK




Temat z dupy. Wiadomo przecież, że niektóre dziewczyny nadają na stacjonarkach, a ostatnio nawet sporo plenerków z telefonów leci, więc takie generalizowanie, że tylko na laptopach leci transmisja jest rasistowskie . Żeby za daleko od tematu nie odbiegać to dodam, że ja transmisje robię na Amidze 1200. Dziękuję, zamykam.
Awatar użytkownika
laik
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 68
Rejestracja: 26 sie 2017, 11:02
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ormo_basia
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




A mnie ciekawi czy ktoś używa chromebook'a.
alternatywnie dobra i niedroga opcja.
punkt widzenia się zmienia zależnie od stanu w kieszeniach.
Awatar użytkownika
msn
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3490
Rejestracja: 05 lis 2015, 20:35
Lokalizacja: San Escobar
Podziękował: 304 razy
Podziękowano mu: 303 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: EwaKopacz
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: kliknij tutaj




W teorii chromebook to taki większy telefon z klawiaturą, więc wydaje mi się, że można to do transmisji z telefonu porównać. ChromeOS to też specyficzny system operacyjny, więc tutaj nie wszystkie urządzenia peryferyjne mogą działać bezproblemowo. Osobną kwestią są też podzespoły takiego chromola, w dzisiejszych czasach rdzeni na pęczki, dziesiątek gigabajtów pamięci i możliwości podpięcia więcej niż jedna karta graficzna (nie wspominam tu już o dyskach SSD). Konfiguracje w jakich te laptopy/transformery/tablety występują mogą nie budzić zbyt wielkich nadziei co do wydajności, ale należy tu przypomnieć, że są to specyficzne urządzenia, zaprojektowane z myślą o mobilności (maksymalny rozmiar to 15 cali). Jeśli ktoś nadaje tylko w domu to już lepiej laptopa/stacjonarnego, mobilnie - telefonem można, więc jeśli już ktoś by się zdecydował to taki pośredni wynalazek raczej sprawdziłby się zamiast telefonu (szczególnie te mniejsze modele 10-11 cali).

Podsumowując: tak jest to niedroga alternatywa dla laptopa, ale trzeba sobie zadać pytanie czy gra jest warta świeczki?
Awatar użytkownika
laik
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 68
Rejestracja: 26 sie 2017, 11:02
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ormo_basia
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




NIe no, podajcie swoje dane, jak Wam potem przyjdzie zdjęcie z kamery waszego lapka jak chodzicie po pokoju w momencie jak byłyście przekonane że kamera nie działa to znak, że Wasz komp jest słabo zabezpieczony :ok:

żeby nie zakładać nowego tematum, jakby ktoś chciał się podzielić tym jaki się ich karta płatnicza sprawuje to nawet nigdzie nie musicie wchodzić, wyślijcie mi na PW zdjęcie przodu karty i napiszcie jaki macie kod CCV z tyłu :mocking:
hardrockcaffe696 pisze:Chyba zapomnaiłeś że tylko Wy macie tu monopol na myślenie i wyciągacie jedyne i słuszne wnioski.
Awatar użytkownika
tomoxx
Sponsor
Sponsor
Posty: 984
Rejestracja: 07 kwie 2019, 07:55
Podziękował: 103 razy
Podziękowano mu: 468 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: tomoxx1




Ciekawe ile modelek ma komputer marki JADE :)

Obrazek
Pamiętaj, że jeżeli życie pluje Ci w twarz to znaczy tylko jedno - nie trafiło w dupę więc będziesz przez nie ruchany na sucho
Awatar użytkownika
ruger44
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3107
Rejestracja: 08 lis 2015, 09:42
Lokalizacja: Mielec
Podziękował: 1309 razy
Podziękowano mu: 466 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Niania
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: BRAK




Dzięki za zrobienie kompostownika z mojego tematu, pojebusy.
Obrazek
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1386
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 65 razy
Podziękowano mu: 119 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,p-c,CZ,LA,P-h,S
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka




Fapka pisze:Dzięki za zrobienie kompostownika z mojego tematu, pojebusy.

Zaraz kompostownik. Ja mam Atari 800 XL. Kamerę przemysłową ale są szanse, że na grupowych uzbieram na nową :laugh3:
Awatar użytkownika
psn
SU-holik
SU-holik
Posty: 78
Rejestracja: 15 gru 2015, 10:51
Podziękował: 10 razy
Podziękowano mu: 18 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: luminka
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: psn




Dobra Fapka ja mam JADE nitro5 co mam ci powiedzieć jest zajebisty. Śmiga ładnie pod różnym obciążeniem. Na 2 portale + skype+youtube+ jakieś inne strony ciągnie aż miło. Odpalając 3 portal potrafi się rozjeżdzać głos z obrazem. Internet z kabla ale nie jest to światłowód ani nawet "lokalny" tylko tmobile domowy w miare nie narzekam. Do tego c920 + lampa + 2 lampka mała. Jeżeli chodzi o nitro to najlepszą rzecz jaka mi się z nim podoba to wyświetlacz. Full hd i szerokie kąty widzenia . Niezależnie od pochylenia widzę idealnie zawsze. do 3 godzin na baterii na max obciążeniu. Z minusów słabe głośniki w asusie są lepsze.

Testu Twojego nie zrobię, bo boję się tego typu plików. Nawet miałam podejście że zaczelam to pobierać ale usunelam. Tyle mogę Ci pomóc.

Mam jeszcze jednego lapka marki SNSV laptop-asus-4x2-50ghz-4gb-ssd240-windows-10. No i szczerze powiem też się sprawdzal dobrze , trzymam go awaryjnie. Jak był nowy i podzespoły były świeze tez latał na 3 portale na raz. Później troche mu się zmuliło, ale jeden portal +skype+yt spokojnie pociągnie.
Awatar użytkownika
beznadzieja
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 341
Rejestracja: 23 paź 2016, 11:28
Podziękował: 69 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: xd
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Ja mam laptopa ASUS i kamerkę Logitech
Awatar użytkownika
Red_Hot_Lips
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 47
Rejestracja: 29 mar 2020, 04:03
Podziękował: 2 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Red_Hot_Lips




Red_Hot_Lips pisze:Ja mam laptopa ASUS i kamerkę Logitech
Odpowiedź bardzo nie-pomocna.

Mnie rozjebał ruger i laik, bo sobie gdybają o sprzęcie... ja wam mogę wypisać każdy element mojego komputera i błagam Was :beg: namierzcie mnie...
Jedynie ogarniecie mój gamerski nick, bo tam wypisałem swój sprzęt... a gdyby tego nie było to nic byście nie mieli...

Chodzi tylko o doradzenie "taniego" sprzętu do SU, bo kobiety nie zawsze są hojne...
SU twierdzi w swojej animacji, że musi być:
- 4 rdzenie
- 8 GB RAM (lub więcej, oczywiście)
- najnowszy system operacyjny...
- dedykowana grafika AMD lub nVidia (WHAT?!)

To ostatnie ma tylko sens gdy przepuszczamy obraz przez inne programy, które obsługują np. NVENC - kodek/chip [cholera wie jak to nazwać] nVidii umożliwiający kodowanie wideo na bieżąco do AVC. A to wymaga min. GTX 1050 (lepszego nie trzeba - każdy GTX serii 10 ma taki sam chip, dopiero RTXy mają NVENC oparty na HEVC).
Czyli takiego OBSa i przez niego streamujemy na Twitchu czy CB. Ale na SU tego nie ma i przez kolejne 3 lata pewnie nie będzie!

I tak, odkopuję stary temat, pewnie nic się nie zmieni w nim, a ja i tak ogarnę zagadnienie na swój sposób.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1386
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 65 razy
Podziękowano mu: 119 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,p-c,CZ,LA,P-h,S
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka



  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do ShowUp od zaplecza



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości