Problemy/Usterki na ShowUp.tv

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv


Pal licho te powiększanie okienek, ten podgląd tak i tak nie działa w 90% przypadkach i tak i tak trzeba klinknąć na transmisje...
Awatar użytkownika
telepek
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 8
Rejestracja: 05 sty 2016, 22:30
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: xNikolax
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Witam, czy ktoś ma podobny problem, nie mogę streamować, bo SU w ogóle nie wykrywa żadnej kamerki, już sprawdziłam na 3 różnych komputerach i nadal to samo?
Awatar użytkownika
MaryJane
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 6
Rejestracja: 18 kwie 2019, 00:14
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




MaryJane pisze:Witam, czy ktoś ma podobny problem, nie mogę streamować, bo SU w ogóle nie wykrywa żadnej kamerki, już sprawdziłam na 3 różnych komputerach i nadal to samo?

Najpierw system musi wykrywać - rozumiem, że w systemie jest i w np. Skype się wyświetla kamerka.
Potem przeglądarka*** musi mieć dostęp do kamerki i mikrofonu - nie będzie go miała, jeżeli inna aplikacja już korzysta z tego. Najczęściej widać to po tym, czy dioda na kamerce się świeci, chociaż nie jest to reguła**
A potem strona musi mieć uprawnienia dostępu do tych urządzeń*.
W Operze można to sprawdzić o tak (na lewo od adresu strony jest "kłódka" - w innych przeglądarkach jest podobnie):
Obrazek

* - miej na uwadze, że stary szołap w kodzie strony miał definicję "fejkowych kamerek", który blokował (czasem) takie źródła jak ManyCam (pozwalający na np. puszczanie filmików w feedzie kamerki - czyli obrazie jaki ma się emitować)
** - u mnie kamerka potrafi się świecić cały czas po pierwszym użyciu, a nawet po uśpieniu komputera
*** - niektóre przeglądarki nie pozwalają na transmisje, np. Firefox, i tam, z tego co pamiętam "trybik ustawień" pokazywał całkiem inne nazwy urządzeń...
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x
Fan muzyki trance, WWE, pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC/PS3)
:gamer1: :gamer2: :gamer4:
fapkamaster [szympans] gmail [dotka] com
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1412
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 66 razy
Podziękowano mu: 91 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Irina
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka




Odpala ktoś czasem SU na telefonie albo padzie z iOS , nie wiem czemu czasem jak się połączę z jakaś transmisja to ona się łączy , znika i nie ma obrazu w okienku, czat i wszystko działa. Dotyczy to tylko niektórych nadających. :dontknow: u innych działa bez problemu
Awatar użytkownika
tomoxx
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 859
Rejestracja: 07 kwie 2019, 07:55
Podziękował: 84 razy
Podziękowano mu: 364 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: tomoxx1




Jest jakiś sposób by pozbyć się widoku walikoników, gdy strona się sama odświeża ? czy to tylko mój kłopot ?
Awatar użytkownika
adam_niezgodka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 46
Rejestracja: 09 sty 2016, 09:13
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




adam_niezgodka pisze:Jest jakiś sposób by pozbyć się widoku walikoników, gdy strona się sama odświeża ? czy to tylko mój kłopot ?

Zmienić ręcznie na "Wszyscy", a potem z powrotem na "Kobiety". Potem ciasteczko powinno pamięć i kutasów nie powinno być już widać po 3 minutach zostawienia strony głównej.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x
Fan muzyki trance, WWE, pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC/PS3)
:gamer1: :gamer2: :gamer4:
fapkamaster [szympans] gmail [dotka] com
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1412
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 66 razy
Podziękowano mu: 91 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Irina
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka




Dziękuje. Zadziałało.

Czy da się ręcznie wyłączyć dźwięk napiwków ?
Awatar użytkownika
adam_niezgodka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 46
Rejestracja: 09 sty 2016, 09:13
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




adam_niezgodka pisze:Czy da się ręcznie wyłączyć dźwięk napiwków ?


W prawym dolnym rogu strony znajduje się ikonka Obrazek

Po kliknięciu w symbol strzałki skierowanej w górę rozwija się widok Obrazek gdzie można niezależnie wyłączać bądź włączać poszczególne dźwięki.

Kliknięcie w symbol głośniczka daje możliwość włączenia lub wyłączenia wszystkich dźwięków jednocześnie.
Milczenie jest czasem najlepszą odpowiedzią.
Awatar użytkownika
ragazzo_fresco
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3566
Rejestracja: 24 lut 2016, 18:47
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 65 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: -
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Czy ktoś ma może wiedzę tajemną skąd ostatnia awaria na SU (0 transmisji), połączona bodajże z czasową awarią polskich serwisów erotyczno-ogłoszeniowych. Czyżby test jakiegoś filtra rzadowego? :D
Awatar użytkownika
wesolybambus
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 12
Rejestracja: 02 cze 2020, 15:11
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: _Hinata_
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Cześć Czy ktoś pomoże i oświeci mnie czym może być spowodowane "rwanie transmisji"?? Kiedyś miałam już taki problem, ale to minęło i teraz znów co chwila "odświeża" mi stream i łączy ponownie z transmisją (jestem nadającą)... nie wiem po czyjej stronie leży problem :( Z góry dzięki za pomoc :?:
Awatar użytkownika
Sarka007
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 5
Rejestracja: 03 cze 2020, 22:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Może to być wina mocy internetu, zrób speedtest i sprawdź upload, musi byc conajmniej 4
mozesz sprobować w lewym dolnym rogu swojej transmisji na kółku zębatym, druga zakładka z napisem HD i zmniejszyć jakosc na słabszą
ale też weź pod uwage ze od poczatku tygodnia były już dwie awarie portalu, gdzie transmisje przerywały się, inicjalizowały, ładowały na chwile ponownie i to była usterka po stronie portalu
Awatar użytkownika
Pola
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 11
Rejestracja: 27 paź 2019, 15:43
Podziękował: 7 razy
Podziękowano mu: 8 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Czy ktoś ma jeszcze problem z transmitowaniem? Od paru tygodni wyskakuje mi komunikat: "nie udało się opublikować transmisji. Spróbuj wyłączyć firewall/program antywirusowy i usunąć adblocka". Nie mam na Operze adblocka, a z antywirem nic nie zmieniałem w stosunku do stanu poprzedniego. Zresztą takie same komunikaty wyskakują mi na Chromie i dwóch innych komputerach...
Awatar użytkownika
Marshall
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 445
Rejestracja: 06 lis 2015, 21:26
Podziękował: 2 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: szalona012 ;)
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Marshall E...




Po włączeniu transmisji, wejdź w ustawienia kamerki, zmień rozdzielczość obrazu i odśwież. Nie wiem czy masz kamerkę zewnętrzna, czy w laptopie, ale uważaj, bo automatycznie włącza się laptopowa i może być ku-ku. Następnie wybierz tę, z której chcesz nadawać. Powinno załapać.
(1+1+1+1=2)
Awatar użytkownika
Syndrom_Apollo
SU-holik
SU-holik
Posty: 158
Rejestracja: 15 cze 2019, 15:44
Lokalizacja: Olimp, Parnas, Delfy
Podziękował: 60 razy
Podziękowano mu: 121 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: All of them
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Mialam tak gdy chwilowo mialam zastepczego laptopa gorszej jakosci i net sredniej jakosci. Wiec moze poleosz internet lub lepszy laptop.
Awatar użytkownika
ZmysłowaOna23
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 412
Rejestracja: 08 kwie 2019, 03:57
Podziękował: 123 razy
Podziękowano mu: 40 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Killa
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Rozumiem, że skoro ta cenna rada znajduje się bezpośrednio pod moim postem, to jest skierowana do mnie.
Bardzo serdecznie dziękuję za nią. Od jakiegoś już czasu przymierzam się do zmiany, bo do tej pory nadaję wciąż na Atari TT030, a internet mam na korbkę.
Jeszcze raz dzięki i milutko pozdrawiam.
(1+1+1+1=2)
Awatar użytkownika
Syndrom_Apollo
SU-holik
SU-holik
Posty: 158
Rejestracja: 15 cze 2019, 15:44
Lokalizacja: Olimp, Parnas, Delfy
Podziękował: 60 razy
Podziękowano mu: 121 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: All of them
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Syndrom_Apollo pisze:Po włączeniu transmisji, wejdź w ustawienia kamerki, zmień rozdzielczość obrazu i odśwież. Nie wiem czy masz kamerkę zewnętrzna, czy w laptopie, ale uważaj, bo automatycznie włącza się laptopowa i może być ku-ku. Następnie wybierz tę, z której chcesz nadawać. Powinno załapać.


Dzięki, zadziałało, nie wpadłbym na to. A myślałem, że już nie będę nigdy się bawił na 2 kam ;)
Awatar użytkownika
Marshall
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 445
Rejestracja: 06 lis 2015, 21:26
Podziękował: 2 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: szalona012 ;)
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Marshall E...




Nie ma za co, drobiazg. Upojnych zabaw. :roll:
(1+1+1+1=2)
Awatar użytkownika
Syndrom_Apollo
SU-holik
SU-holik
Posty: 158
Rejestracja: 15 cze 2019, 15:44
Lokalizacja: Olimp, Parnas, Delfy
Podziękował: 60 razy
Podziękowano mu: 121 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: All of them
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Czy jest jakis sposob na to, by nadawac z jakichs zewnetrznych programow? Jakosc transmisji na SU pozostawia wiele do zyczenia, te kolory to jest jakas masakra...
Awatar użytkownika
bbb
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 14
Rejestracja: 03 lip 2020, 18:20
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: you
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




bbb pisze:Jakosc transmisji na SU pozostawia wiele do zyczenia
Bitrate sam w sobie nie jest jakiś zły, a co rozumiesz przez "nadawanie z zewnętrznych programów", to ciężko określić, bo nie wiadomo czy myślisz o czymś, co robi wirtualną kamerkę i możesz efekty nałożyć, czy może coś jak OBS Studio wykorzystywane do nadawania np. na Youtube czy Twitchu.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x
Fan muzyki trance, WWE, pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC/PS3)
:gamer1: :gamer2: :gamer4:
fapkamaster [szympans] gmail [dotka] com
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1412
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 66 razy
Podziękowano mu: 91 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Irina
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: różne, jest ich kilka




Strona na Androidzie przestala się dziś łączyć.
Po prostu mnie to rozp... Że taki chaturbate chodzi nawet na Nokii ;) czy komputerach sprzed 10 lat, ma zmienny odtwarzacz a tu takie badziewie
Awatar użytkownika
imperator
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 46
Rejestracja: 31 gru 2015, 12:38
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: chains.
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


PoprzedniaNastępna

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Dział Techniczny



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości