Problemy/Usterki na ShowUp.tv

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv


Witam,
podczas próby zalogowania najpierw brak możliwości zalogowania ( brak cachpta) później brak adres e-mail w bazie. Przy zakładaniu nowego konta zrobiłem to wg. tego samego adresu e-mail.
Efekt jest taki że mam nowe konto i utraciłem dostęp do żetonków. O co chodzi?
platyn
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 1
Rejestracja: 02 lut 2019, 21:50
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Mirabelka
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: platyn




Mi to podśmierduje hakierskom sztuczkom. :scratch_one-s_head: :shock2:
Awatar użytkownika
Świerk Engelmanna
SU-holik
SU-holik
Posty: 160
Rejestracja: 02 lis 2018, 14:25
Podziękował: 18 razy
Podziękowano mu: 28 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Wszystkie
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Hej,
Mam problem z transmisja.
Chciałam zrobić transmisję z telefonu, ale kiedy klikam transmituj i zatwierdzam dostęp do kam i mikrofonu to szuka cały czas stream albo ustawia kamerę.
Proszę pomóżcie
Awatar użytkownika
Mlodapzn20
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 2
Rejestracja: 09 lut 2019, 07:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Pureboomb
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Sprawdź czy net z komorki ma wystarczającą predkosc
Awatar użytkownika
Jozin_z_Bazin
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 48
Rejestracja: 30 lis 2015, 10:01
Podziękował: 14 razy
Podziękowano mu: 18 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Szukam
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




platyn pisze:Witam,
podczas próby zalogowania najpierw brak możliwości zalogowania ( brak cachpta) później brak adres e-mail w bazie. Przy zakładaniu nowego konta zrobiłem to wg. tego samego adresu e-mail.
Efekt jest taki że mam nowe konto i utraciłem dostęp do żetonków. O co chodzi?


Najlepiej jak napiszesz e-maila bezpośrednio do szołapa i tam naświetlisz swój problem - [email protected]

Mlodapzn20 pisze:Hej,
Mam problem z transmisja.
Chciałam zrobić transmisję z telefonu, ale kiedy klikam transmituj i zatwierdzam dostęp do kam i mikrofonu to szuka cały czas stream albo ustawia kamerę.
Proszę pomóżcie


Po pierwsze - sprawdź prędkość internetu, jeśli to net z telefonu a nie z wifi to zobacz czy jest ikonka 4g/lte i czy masz dobry zasięg.
Po drugie - nie na każdym telefonie da radę odpalić transmisję. Procesor musi mieć odpowiednią moc, ilość pamięci RAM też ma znaczenie, pewnie od jakości kamerki też trochę zależy.

Jak masz dobry net w domu to spróbuj przez wifi, jak też nie da rady to pewnie za słaby sprzęcik.

https://blogsu.org
Awatar użytkownika
Gord
SU-holik
SU-holik
Posty: 85
Rejestracja: 29 lip 2018, 23:52
Podziękował: 25 razy
Podziękowano mu: 30 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ­­272
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Mam telefon Huawei Honor 9 wersja bogatsza,
Internet LTE też jest na telefonie nie mogę transmitować, jednak mogę transmisje oglądać.
Na komputerze transmitować mogę. :wild: :wild:
Awatar użytkownika
Mlodapzn20
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 2
Rejestracja: 09 lut 2019, 07:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Pureboomb
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Mlodapzn20 pisze:Mam telefon Huawei Honor 9 wersja bogatsza,
Internet LTE też jest na telefonie nie mogę transmitować, jednak mogę transmisje oglądać.
Na komputerze transmitować mogę. :wild: :wild:
Załamka...
https://showup24.tv/site/streamer_info -> huawei > nie działa

Po prostu nie nadawaj z telefonu. Użyj go inaczej... https://blogsu.org/kamera-smartfonowa-do-showup-tv/
Legginsomaniak, wielbiciel lodzików, samozwańczy ekspert do spraw Lusha ;x i spraw technicznych Showupowych.
Słuchacz muzyki trance, fan WWE (wrestlingu), pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC, PS3 i przerobione PS2).
Podobno również hejter naczelny... Kto nie gadał ze mną, to tak myśli... :P (wynik pochopnej oceny ludzi).

Narzędzie do skr...: https://tampermonkey.net || Kontakt: [email protected]
Awatar użytkownika
Fapka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1908
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 248 razy
Podziękowano mu: 198 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




Fapka pisze:Załamka...


Załamka, zgadza się.
Ale to załamka przez tych kompetentnych deweloperów, a nie przez zwykłych użytkowników SU.
- każdy z nas jest po części hipokrytą i kłamcą.
Awatar użytkownika
msn
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3465
Rejestracja: 05 lis 2015, 19:35
Podziękował: 108 razy
Podziękowano mu: 130 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: EwaKopacz
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: kliknij tutaj




Jak sądzicie, lepiej ustawić obraz w kamerce na 1080p i w playerze showupa jakość na średnią, czy 720p i bardzo dobrą/dobrą?
Znacie jakieś protipy, by obraz chodził płynnie każdemu, nawet osobom z kiepskim netem? :/
Awatar użytkownika
lady_punk
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 4
Rejestracja: 18 sty 2019, 17:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




nie wiem serio nie wiem co jest lepsze. Jak ustawisz na SU bardzo dobrą jakośc i max jakośc z kamery to masz pewne lagi. Po pierwsze showup nie bardzo wyciąga jakośc 1080p, wiec po co mordować kamere. Najlepszym i najbardziej pośrednim rozwiązaniem jest ustawienie 720p i jakości dobra/średnia wtedy "chodzi" w miarę płynnie. Nie jestem jednak pewna czy kamera sama nie dobiera jakości obrazu pod inne parametry, więc wszystko co tam sobie ustawisz moze isć w pesdu.Mi się wydaje, że kamera zawsze leci na maxa z automatu, a dopiero przy zmianie "jakości" przestawiasz sobie z 1080p na 720p itd.

pytanie przez co ustawiacie ta jakosc przez LWS czy ten program capture czy jeszcze cos innego? bo w tych programach owszem mozna zmieniac jakosc ale pod nagrywanie czyli bez udzialu streamu, na transmisji chyba to leci z automatu.
off
Awatar użytkownika
beznadzieja
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 524
Rejestracja: 23 paź 2016, 10:28
Podziękował: 93 razy
Podziękowano mu: 160 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: xd
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Nie oszukujmy się, obraz w rozdzielczości HD (720p) nawet na 42 calowym TV wygląda bardzo przyzwoicie.
Jeśli ktoś jest kinowym estetą, to celuje w FHD (1080p) i wyżej.
W rozdzielczości 1080p jest widocznych ciut więcej szczegółów (bo jest więcej pikseli, ale to oczywiste xD)
Ale jeśli chodzi o obraz który jest wyświetlany głównie na mniejszych ekranach (laptopy, tablety, smartfony) to wg mnie, rozdzielczość 720p jest zadowalająca.
1080p to bardziej na większe monitory czy dla tv.
- każdy z nas jest po części hipokrytą i kłamcą.
Awatar użytkownika
msn
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3465
Rejestracja: 05 lis 2015, 19:35
Podziękował: 108 razy
Podziękowano mu: 130 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: EwaKopacz
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: kliknij tutaj




lady_punk pisze:Jak sądzicie, lepiej ustawić obraz w kamerce na 1080p i w playerze showupa jakość na średnią, czy 720p i bardzo dobrą/dobrą?
Znacie jakieś protipy, by obraz chodził płynnie każdemu, nawet osobom z kiepskim netem? :/
Protip: Zmienić stronę :-)
Wykazujesz brak pomyślunku. Jakość bardzo dobra bardziej obciąża komputer Twój i odbiorcy - wtedy najwięcej cięć jest. Średnia to próg optymalny. Dobra to dla osób, które naprawdę chcą mieć lepszy obraz, bo mają też dobrą kam. Nie ma sensu dawać czasami dobrej. Może na priv, tam się w sumie płaci...

Chodzi o to, że b. dobra to wymóg tych 10 Mbps... a dobra to tam z 5 Mbps, średnia to jakieś 3 Mbps.
Każde megabajty danych to zwiększa obciążenie procesora. Tak samo filmy w 1080p nie ruszają na starych jednordzeniowych procesorach (taki mam w bardzo starym lapku), bo to przerasta je. Więc mając słabszy sprzęt trzeba wymuszać na tych aplikacjach ograniczone rozdzielczości. najlepiej gdyby to było 960x540, ew. te 720p. Zasadniczo nie ma sensu przetwarzać prawie 2,5x więcej pikseli*, bo SU i tak przetwarza obraz i go kompresuje, by nie wysyłać całej jakości, a ograniczoną (ale w miarę też przyzwoitą). No ale by to zrobić musi zdecydować które dane z dużego obrazka są OK, by pomniejszyć (ale to nie jest jakiś skomplikowany proces, paręnaście algorytmów na to jest...)
Jedyną zaletą w większej ilości danych jest to, że lepszy wyjdzie obraz "ściśnięty" do 540p. Ale niezauważalnie w wielu przypadkach (np. ruch na kamerze często powoduje rozmycie, więc jaki sens tutaj robić lepsze jakości skoro i tak jest rozmycie?

* - wyjaśnienie:
a = 1280 x 720 = 921 600 (prawie 1 Mpix)
b = 1920 x 1080 = 2 073 600 (2 Mpix)
b / a = 2,25
Legginsomaniak, wielbiciel lodzików, samozwańczy ekspert do spraw Lusha ;x i spraw technicznych Showupowych.
Słuchacz muzyki trance, fan WWE (wrestlingu), pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC, PS3 i przerobione PS2).
Podobno również hejter naczelny... Kto nie gadał ze mną, to tak myśli... :P (wynik pochopnej oceny ludzi).

Narzędzie do skr...: https://tampermonkey.net || Kontakt: [email protected]
Awatar użytkownika
Fapka
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 1908
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 248 razy
Podziękowano mu: 198 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




Witam wszystkich!
Czy podpowie mi ktoś może w jaki sposób oglądać transmisje z showup.tv dysponując Windowsem XP? I czy jest to w ogóle możliwe? Od jakiegoś (już sporego) czasu jak klikam na link do transmisji to pojawia się nieruchomy obraz z napisem "Twój system operacyjny nie jest wspierany". I tyle z oglądania... Próbowałem znaleźć coś na ten temat na tym forum i w ogóle w sieci i jedyne co znalazłem to opis instalowania jakichś przedziwnych dodatków do Firefoksa mających rzekomo to umożliwić (albo i co innego zrobić(?) i wpisywania skryptów. Jako że jestem prawie zupełnie zielony w kwestiach programowania i tym podobnych sprawach, to jest to dla mnie zupełna czarna magia. Siedzę już przy tym pół dnia i zabrakło mi już pomysłów sił i cierpliwości co dalej i postanowiłem o tym napisać...
Awatar użytkownika
Popalacz86
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 2
Rejestracja: 13 lut 2019, 19:12
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Popalacz86 pisze:Witam wszystkich!
Czy podpowie mi ktoś może w jaki sposób oglądać transmisje z showup.tv dysponując Windowsem XP? I czy jest to w ogóle możliwe? Od jakiegoś (już sporego) czasu jak klikam na link do transmisji to pojawia się nieruchomy obraz z napisem "Twój system operacyjny nie jest wspierany". I tyle z oglądania... Próbowałem znaleźć coś na ten temat na tym forum i w ogóle w sieci i jedyne co znalazłem to opis instalowania jakichś przedziwnych dodatków do Firefoksa mających rzekomo to umożliwić (albo i co innego zrobić(?) i wpisywania skryptów. Jako że jestem prawie zupełnie zielony w kwestiach programowania i tym podobnych sprawach, to jest to dla mnie zupełna czarna magia. Siedzę już przy tym pół dnia i zabrakło mi już pomysłów sił i cierpliwości co dalej i postanowiłem o tym napisać...


Czasem warto skorzystać z forumowej szukajki nim się wstawi post, temat już był poruszany na forum.
viewtopic.php?f=15&t=6281&hilit=windows+xp
Awatar użytkownika
od_taaki
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 424
Rejestracja: 10 paź 2017, 14:30
Podziękował: 343 razy
Podziękowano mu: 73 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




"Trwa chwilowa przerwa techniczna…
...spróbuj ponownie za kilka chwil"

Kilka chwil to nie jest ponad 2 godziny :wild:
Awatar użytkownika
Papaj
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1049
Rejestracja: 20 lis 2015, 14:35
Podziękował: 6 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Nadal się serwisują, już lepszy byłby komunikat że potrwa kilka godzin, ale wtedy transmitujące by mogły nie być od razu po odpaleniu strony, a tak to te bardziej niecierpliwe, siedzą i klikają odśwież co "kilka chwil"
Awatar użytkownika
tomoxx
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 328
Rejestracja: 27 maja 2018, 08:19
Podziękował: 10 razy
Podziękowano mu: 60 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: tomoxx1




"Przerwa techniczna: trwa już prawie pół dnia. Czyżby serwisantów sen zmorzył i zalegają obecnie gdzieś na podłogach serwerowni? :alcoholic:
Może ktoś z adminów SU wie coś więcej i się podzieli informacją?
Awatar użytkownika
zet0
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 10
Rejestracja: 12 lut 2019, 10:56
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: kilka
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Myslicie ze w ciagu dnia dwoch naprawia? Pisal ktos do nich?
Awatar użytkownika
SoniaAnal
SU-holik
SU-holik
Posty: 85
Rejestracja: 06 sie 2018, 09:51
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 3 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Dodają wam się normalnie zdjęcia? Czy wyświetla się komunikat "spróbuj ponownie później"?
Awatar użytkownika
Barcelona90
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 30
Rejestracja: 21 wrz 2017, 10:53
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Barcelona90




Od jakiegoś czasu nie da się.
Już to omawialiśmy - poczytaj tu : Jak dodać załączniki, wstawić obrazki?

Pewnie było zbyt dużym obciążeniem dla ich kosmicznych serwerów :winkextra:
Awatar użytkownika
Gord
SU-holik
SU-holik
Posty: 85
Rejestracja: 29 lip 2018, 23:52
Podziękował: 25 razy
Podziękowano mu: 30 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ­­272
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


PoprzedniaNastępna

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Dział Techniczny


Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość