jaka najlepsza kamerka na show?

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv
Hej do tej pory miałam kamerę logitecha c920 sprawowała się hmmm raz dobrze raz źle ale szczególnie słabo wieczorem w słabym oświetleniu jak iż jej kres już nastał trzeba zakupić coś nowego i teraz pytanie co wybrać ? jest coś lepszego od c920 ? wiem że dużo dziewczyn na show jej używa... ważne też żeby współpracowała z windą i makiem , Ktoś z chłopaków pomoże

Nowy Program Partnerski ShowUp.tv
Awatar użytkownika
Kropelka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 314
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:49
Lokalizacja: piwnica
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 46 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: _suzy_


Może zamiast nowej cam to zainwestuj w sandbox'a? Problem z oświetleniem w ten sposób sam się rozwiąże.
Kłótnia z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po czasie orientujesz się, że świni się to podoba
Awatar użytkownika
gtr
SU-holik
SU-holik
Posty: 105
Rejestracja: 05 lis 2015, 20:54
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Łajdaczka Zetonowa
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


Od razu zaznaczam, że nie znam się za bardzo na takim sprzęcie. Jednak po przeglądnięciu na szybko kilku rankingów rzuciła mi się w oczy ta kamerka: Logitech HD Webcam C270

Tutaj filmik z testem jej jakości. Według mnie całkiem spoko. Zwłaszcza fajne są opcje z wygłuszaniem odgłosów otoczenia Right Sound i oświetleniem Right Light.




EDIT: GTR też dobrze prawi, na zagranicznych kamerkach wiele dziewczyn korzysta z sandboxów i oświetlenie masz zawsze dobre.
Mówią o mnie na mieście, że ponoć to spoko typ, dużo pije, ale spoko typ.

Jak pobierać streamy z CB
Awatar użytkownika
Sadistik
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1274
Rejestracja: 23 gru 2015, 03:45
Podziękował: 34 razy
Podziękowano mu: 44 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: NBMTM


chyba chodziło o lightbox'a ? bo po wpisaniu w wuja googla sandoboxa wychodzi piaskownica, a lightboxa miałam ale niestety światło zimne brzydkie z doświadczenia sprawdza mi się zwykła lampa z ciepłą żarówą z jakims rozproszeniem typu prześcieradło... a kamerke zmieniam dlatego iż ta już kabelki wypluła.. i nie styka jak lightening w iphonie 5-tce

sory nie lightbox tylko softbox

Moderator: Edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim. Taka możliwość istnieje przez godzinę od czasu napisania posta.
Awatar użytkownika
Kropelka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 314
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:49
Lokalizacja: piwnica
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 46 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: _suzy_


Kropelka pisze:sory nie lightbox tylko softbox


No właśnie softbox :D Coś mi nie pasowało z tym sandboxem, ale nie chciało mi się sprawdzać :P To nie wiem co Ci poradzić skoro według Ciebie światło z softboxa jest niedobre. Ja nie narzekam jako widz oglądając dziewczyny na CB czy LJ, a tam zdecydowana większość z czołówki takich rzeczy używa i jest bardzo dobra jakość oświetlenia, a co za tym idzie również transmisji.
Mówią o mnie na mieście, że ponoć to spoko typ, dużo pije, ale spoko typ.

Jak pobierać streamy z CB
Awatar użytkownika
Sadistik
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1274
Rejestracja: 23 gru 2015, 03:45
Podziękował: 34 razy
Podziękowano mu: 44 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: NBMTM


Tak, chodziło o softbox'a. (znowu mnie autokorekta wyruchała bez mydła) Generalnie raczej nic lepszego niż c920 nie znajdziesz więc walczył bym z oświetleniem.
Kłótnia z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po czasie orientujesz się, że świni się to podoba
Awatar użytkownika
gtr
SU-holik
SU-holik
Posty: 105
Rejestracja: 05 lis 2015, 20:54
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Łajdaczka Zetonowa
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


może to ja jakieś badziewie kupiłam i dla tego taka marna jakość była światła .... tak a propos to ta kamera którą kolega wyżej zapodał to o wiele niższy model od mojej moja ma fhd ... myślałam też nad tym co by nie podłączyć lustrzanki jako kamerki wtedy fajne opcje bawienia się z iso itd
Awatar użytkownika
Kropelka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 314
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:49
Lokalizacja: piwnica
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 46 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: _suzy_


To jest jakaś opcja. Jak masz taką możliwość to śmiało próbuj. A co do oświetlenia to masz masę różnych żarówek o różnej temp. barwowej wiec można się pobawić. Sądzę, ze na branżowych forach dla fotografów otrzymasz bardziej fachowej odpowiedzi.
Kłótnia z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po czasie orientujesz się, że świni się to podoba
Awatar użytkownika
gtr
SU-holik
SU-holik
Posty: 105
Rejestracja: 05 lis 2015, 20:54
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Łajdaczka Zetonowa
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


Póki co nie ma lepszej niż c920 kamerki internetowej. Lepszy obraz uzyszkasz wyłącznie z podłączeniem lustrzanki lub zwykłej kamery, co nie jest takie proste (odpowiednia karta graficzna m.in. lub zewnętrzny sprzęt przechwytujący strumień). Tak samo prędkość upload łącza. Do tego weź pod uwagę swój komputer, czy uciąga owe fHD. Do tego bez odpowiedniego oświetlenia nic nie zrobisz, nawet najlepszy sprzęt ci tego nie zagwarantuje. Do tego masz magiczne suwaczki w ustawieniach, zmień sobie balans bieli i będzie bardziej naturalny odcień (albo zmień żarówki).

Do tego ShowUp.tv zwyczajnie nie uciąga fHD. Ma paskudną konwersję, z nawet najlepszym sprzętem i tak na ekranie jest kupa (czasem trochę lepsza, ale nadal kupa w porównaniu z zagranicznymi serwisami). Jedynie co to można zadbać o warunki oświetleniowe, żeby efekt kupy jak najbardziej zminimalizować.
Awatar użytkownika
alicetip
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 22
Rejestracja: 12 wrz 2015, 13:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Ja sama ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: alicetip


sadistik pisze:Od razu zaznaczam, że nie znam się za bardzo na takim sprzęcie. Jednak po przeglądnięciu na szybko kilku rankingów rzuciła mi się w oczy ta kamerka: Logitech HD Webcam C270
Tutaj filmik z testem jej jakości. Według mnie całkiem spoko. Zwłaszcza fajne są opcje z wygłuszaniem odgłosów otoczenia Right Sound i oświetleniem Right Light.
EDIT: GTR też dobrze prawi, na zagranicznych kamerkach wiele dziewczyn korzysta z sandboxów i oświetlenie masz zawsze dobre.



Mam tę kamerkę i jest ok do moich zastosowań wystarczy ale C920 jest zdecydowanie lepsza. Ta C270 to taki dobry wybór w kategorii cena/jakość. Dla dziewczyn które chcą robić dobre pokazy na pewno C270 będzie za słaba. A co do tych filmików wiadomo że na SU nie ujrzymy takiego obrazu jak w tej reklamie bo nie ma FullHD.
To ja gdy widzę kobiece długie nogi w szpilkach
http://www.gifbin.com/bin/092017/cat-fo ... attack.gif
Awatar użytkownika
Tiago
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 905
Rejestracja: 06 lis 2015, 18:00
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Ona wie że Nią jest
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


no cóż... wszystko w kompie jest już nader podrasowane, więc pozostaje mi tylko pobawić się z lampami... ;) dziękuję za wszystkie podpowiedzi i miłego dnia :heart: :heart: :heart:
Awatar użytkownika
Kropelka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 314
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:49
Lokalizacja: piwnica
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 46 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: _suzy_


Witajcie,

Pytanko tym razem o mikrofon, co polecacie aby w zupełności wystarczyło do transmisji? Posiadamy kamerkę LifeCam HD-3000 ale głos podczas transmisji się urywa, nie wiem jaka przyczyna, więc pomyśleliśmy o zainwestowaniu w osobny mikrofon. Za wszystkie porady będziemy Wam bardzo wdzięczni!!!
Awatar użytkownika
lucek69
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 13
Rejestracja: 07 lis 2015, 08:21
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: XFragolinaX
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


Słaby net. Sprawdzcie ile macie uploadu. Częsty problem u dziewczyn, kiedy mają słaby net i puszczają muzykę. Tnie dźwięk a często i obraz.
Mikrofon może jedynie poprawić jakość dźwięku, a nie fakt, że urywa.
Awatar użytkownika
alicetip
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 22
Rejestracja: 12 wrz 2015, 13:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Ja sama ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: alicetip


Ping 16ms, Download speed 37 Mbps, Upload speed 7,76 Mbps. Czyli w naszym przypadku to net może być winowajcą, a nie sprzęt? Czy zasięg wifi też może mieć z tym coś wspólnego? Pozdrawiamy.
Awatar użytkownika
lucek69
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 13
Rejestracja: 07 lis 2015, 08:21
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: XFragolinaX
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


Net macie dobry, więc to nie wina łącza.
Awatar użytkownika
alicetip
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 22
Rejestracja: 12 wrz 2015, 13:40
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Ja sama ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: alicetip


Z mojego doświadczenia wiem, że jeśli urywa dźwięk, to należy zwiększyć czułość mikrofonu->najeżdżając na obraz transmisji klikasz prawy przycisk myszki->ustawienia i dajesz mikro na maksa. Powinno pomóc, być może obejdzie się bez niepotrzebnych wydatków :] A jeżeli to nie to, to nie mam dalszych pomysłów :dontknow:
Awatar użytkownika
Kropelka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 314
Rejestracja: 27 paź 2015, 20:49
Lokalizacja: piwnica
Podziękował: 110 razy
Podziękowano mu: 46 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: .
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: _suzy_


Skopiowalalm z mojego postu bo nie znalazłam tego tematu hihi


Cześć chłopki jak i wy piękne ShowUp.tv modelki,

Mam pytanie, jakie kamerki dobrej jakości polecacie, mam Logitech 920, ale często coś się dzieje i np nie mogę używać jej przez Chrome bo jest jakiś bug. Potrzebuje kamerki która będzie śmigała na WIN10 i Chrome z pięknym HD obrazem, inaczej się nie da :)

Pozdrawiam wszystkich,
Nissa


Dodam ze używam softbox, mam ponad 30mbps upload wiec internet na pewno nie jest winną. Ale ogolnie kamerka ma ogromne problemy z WIN10. A teraz nieraz sie zacina, muszę odświeżać ponownie wpisywać wszystkie dane cele itd, wolała bym mieć jedna dobra która śmiga tu i tam i nie muszę sie martwic o takie rzeczy. Czy to serwery ShowUp.tv ??

nissa
Awatar użytkownika
rudziaczek
SU-holik
SU-holik
Posty: 50
Rejestracja: 28 mar 2017, 16:40
Podziękował: 7 razy
Podziękowano mu: 6 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp.tv
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


Kropelka pisze:myślałam też nad tym co by nie podłączyć lustrzanki jako kamerki wtedy fajne opcje bawienia się z iso itd


No proszę - to się czegoś ciekawego dowiedziałem. Ciekawe jak to się sprawdza w praktyce. Muszę zapytać wujka G.
Awatar użytkownika
diabolic89
SU-holik
SU-holik
Posty: 176
Rejestracja: 19 kwie 2017, 00:07
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp.tv
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: diabolic89


rudziaczek pisze:Ale ogolnie kamerka ma ogromne problemy z WIN10. A teraz nieraz sie zacina, muszę odświeżać ponownie wpisywać wszystkie dane cele itd, wolała bym mieć jedna dobra która śmiga tu i tam i nie muszę sie martwic o takie rzeczy. Czy to serwery ShowUp.tv

Jeżeli chcesz ustalić przyczynę, musisz diagnozować...
a) przetestuj działanie na innych przeglądarkach lub testuj działanie gdy Chrome jest trybie incognito,
b) sprawdź działanie na innych stronach,
c) sprawdź działanie na innym urządzeniu (najlepiej kilku, np. też Win10 oraz Win7),
d) sprawdź działanie kamerki samej w sobie na komputerze (zamiast na stronach) - używając oprogramowania, które z nim doszło (Logitech Webcam Software - Download) lub AMCap strona programu - Download.
Legginsomaniak, wielbiciel lodzików, samozwańczy ekspert do spraw Lusha ;x
Słuchacz muzyki trance, fan WWE (wrestlingu), pornosów z Brazzers i NaughtyAmerica oraz nałogowy gracz (PC/PS3)
:gamer1: :gamer2: :gamer4:
THE END. Nieobecny tu i na SU.
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1232
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 57 razy
Podziękowano mu: 43 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)


Drobna uwaga - kamerki z autofocusem (automatyczna regulacja ostrości) się nie bardzo sprawdzają, bo czasem w środku pokazu kamerka łapie ostrość np. na uda, a nie to, co pomiędzy nimi i obraz się rozmywa :D



Nieoficjalny blog serwisu ShowUp.tv
Awatar użytkownika
Marshall
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 435
Rejestracja: 06 lis 2015, 21:26
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: szalona012 ;)
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Marshall E...


Następna

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Dział Techniczny



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość