Stary Windows XP nie aktualizuje się, nie działa SU, pomocy

Dział o wszystkim, rozmawiasz o czym tylko chcesz.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv


Jak w temacie. Mam już stary komputer stacjonarny z Win XP, używam Firefoxa który mnie już powiadomił, że nie będzie się już aktualizował. Próbowałem też inne przeglądarki takie jak Opera, Chrome czy 360 Browser ale nic. Da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki
Awatar użytkownika
awesome900
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 11
Rejestracja: 18 sie 2018, 09:07
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ChilliCamHD
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Da - kupić nowy komputer :)
"Hard potrafi zbałamucić kobietę, on ma ten swój zwierzęcy magnetyzm... szkoda tylko, że tym zwierzęciem jest Bocian"
Awatar użytkownika
ruger44
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2778
Rejestracja: 08 lis 2015, 08:42
Lokalizacja: Mielec, Polska B
Podziękował: 322 razy
Podziękowano mu: 116 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Kiniuś :-*
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Arial_Heartame




Awatar użytkownika
JonSnow
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 396
Rejestracja: 01 wrz 2016, 09:37
Podziękował: 20 razy
Podziękowano mu: 35 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Jako że kolega awesome900 jest chyba milenialsem, proponuje przeinstalować system na Windows Millennium Edition.
Awatar użytkownika
HenryChinaski1
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 798
Rejestracja: 14 sie 2016, 19:57
Podziękował: 31 razy
Podziękowano mu: 146 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: HenryChinaski




CTRL+SHIFT+J/K
Kod: Zaznacz cały
$('li[transcoderaddr][streamid]').each((i, e) => console.log($(e).find('.stream__meta h4').text() + " @ " + "rtmp://" + e.getAttribute('transcoderaddr') + '/webrtc/' + e.getAttribute('streamid') + "_aac"));

Do VLC.

LUB!

Kod: Zaznacz cały
$('li[transcoderaddr][streamid]').each((i, e) => console.log($(e).find('.stream__meta h4').text() + " @ " + "stream url: rtmp://" + e.getAttribute('transcoderaddr') + '/webrtc/ || streamname: ' + e.getAttribute('streamid') + "_aac"));

I na tę podstronę poszczególne części: https://www.nanocosmos.de/v6/h5live
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2035
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 197 razy
Podziękowano mu: 157 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




Fapka jak zwykle pomocny.
ale i tak, najlepszym rozwiązaniem jest zakupić nowszy sprzęt.
- każdy z nas jest po części hipokrytą i kłamcą.
Awatar użytkownika
msn
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3415
Rejestracja: 05 lis 2015, 19:35
Podziękował: 97 razy
Podziękowano mu: 106 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: EwaKopacz
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: kliknij tutaj




Fapka pisze:CTRL+SHIFT+J/K
Kod: Zaznacz cały
$('li[transcoderaddr][streamid]').each((i, e) => console.log($(e).find('.stream__meta h4').text() + " @ " + "rtmp://" + e.getAttribute('transcoderaddr') + '/webrtc/' + e.getAttribute('streamid') + "_aac"));

Do VLC.

LUB!

Kod: Zaznacz cały
$('li[transcoderaddr][streamid]').each((i, e) => console.log($(e).find('.stream__meta h4').text() + " @ " + "stream url: rtmp://" + e.getAttribute('transcoderaddr') + '/webrtc/ || streamname: ' + e.getAttribute('streamid') + "_aac"));

I na tę podstronę poszczególne części: https://www.nanocosmos.de/v6/h5live


O maryjko, gdzie mam to wkleić?
Awatar użytkownika
awesome900
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 11
Rejestracja: 18 sie 2018, 09:07
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ChilliCamHD
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Nie sprecyzowałem. WCHODZISZ NA GŁÓWNĄ STRONĘ.

Jak Firefox to "K", jak inne przeglądarki to "J", w skrócie klawiszowym.
Na samym dole jest pasek do wpisywania, tam wciepujesz gotowy kod i naciskasz magiczny przycisk na klawiaturze "Enter".
Wyświetla się cała lista transmisji według wzoru: OSOBA @ LINK [LUB] osoba @ stream-url || stream-name
Przykładowy adres URL wygląda tak, i można go wrzucić do VLC (wystarczy mając skopiowany link spróbować CTRL+V i program zapyta co z tym zrobić) i pewnie innych programów...:
Kod: Zaznacz cały
rtmp://cdn-t04.showup.tv/webrtc/04b80af95136a26d74b5f79f68e83ab7_aac


Możesz nawet podczas pisania postu dać kod *patrz poniżej*, i podgląd, i wyświetli się odtwarzacz, który działa na WinXP...
Kod: Zaznacz cały
[rtmp]rtmp://cdn-t04.showup.tv/webrtc/04b80af95136a26d74b5f79f68e83ab7_aac[/rtmp]


A bardziej ręcznie wchodzisz na stronę: Oryginalnego odtwarzacz H5Live (SU korzysta ze swojej przeróbki).
Zgodnie ze wzorem poniżej wpisujesz dane, a następnie naciskasz "Play Live Stream"...
Obrazek

Serio, to było tak trudne? :/

PS: Jebać cenzurę na forum!
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2035
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 197 razy
Podziękowano mu: 157 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




Troche to skomplikowane ale działa! Tylko nie wiem czy prywatne pokazy bedą działać, boje się że żetony przepadną bo jak się włączy priv to się zmieni ten rtpm...
Awatar użytkownika
awesome900
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 11
Rejestracja: 18 sie 2018, 09:07
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ChilliCamHD
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




awesome900 pisze:Troche to skomplikowane ale działa! Tylko nie wiem czy prywatne pokazy bedą działać, boje się że żetony przepadną bo jak się włączy priv to się zmieni ten rtpm...
Nie będą, wymagana jest inna komenda. Zważywszy, że ktoś ma XP => czyli raczej starą maszynę, i dużo zachodu (bo przekopiowanie tego i owego jednak zajmuje), nie polecam wchodzić na privy...
Ale gdyby jednak to... pełny link uzyskasz wpisując to:
Kod: Zaznacz cały
rtmpcatch = waPlayerCollection.players[0].config.source.h5live.rtmp;
rtmpurl = rtmpcatch.url + "/" + rtmpcatch.streamname;
console.log(rtmpurl)

A z rozbiciem na części:
Kod: Zaznacz cały
var rtmpcatch = waPlayerCollection.players[0].config.source.h5live.rtmp;
console.log("StreamURL: "+rtmpcatch.url)
console.log("StreamNAME: "+rtmpcatch.streamname)
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2035
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 197 razy
Podziękowano mu: 157 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)



  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Off topic


Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość