Problemy/Usterki na ShowUp.tv

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv


Robił już ktoś przelew po tych zmianach ze stroną? Próbowałam i żetony zostają na koncie : p



Nowy Blog ShowUp.tv
Awatar użytkownika
little_pixy
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 1
Rejestracja: 17 sie 2018, 01:08
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ....
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:




Kolejny problem, nie moge wyplacic zetonow. Albo przycisk wyplac nie reaguje, albo pojawia "Wystąpił błąd podczas przetwarzania formularza - wyślij ponownie po tym" kiedy byla informacja, ze zostala zlecona wyplata. :blink: Wiec pieniadze zamiast byc przelewach oczekujacych dalej sa w profilu. Nie podoba mi sie to :nono:
Awatar użytkownika
KiciKici82
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 32
Rejestracja: 18 cze 2018, 11:27
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




U mnie jest to samo, może naprawią do jutra. ;)
Awatar użytkownika
pureboomb
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 43
Rejestracja: 21 sty 2017, 16:32
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: pureboomb




Nie no komedia. Nikomu nie działa, nadaje 1 kobitka, ale na Vertexa nie ma mocnych :D

A tak serio... nie działają też wiadomości prywatne. Dostaję, ale przy próbie odpisania dostaje wiadomość, że nie jestem połączona z serwerem.
Oko za oko, ząb za ząb, dupa za pieniądze. #NieMaLipy #ByłPrzelew #ShowMustGoOn!
Obrazek
Awatar użytkownika
Biustwo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 449
Rejestracja: 23 cze 2017, 02:35
Lokalizacja: trzecia planeta od Słońca
Podziękował: 42 razy
Podziękowano mu: 109 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: chwilowo brak
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Biustwo




nie mam weny na dlugie pisanie, powiem krotko: zjebane wiadomoscii brak tego co sie wczesniej pisalo z danym userem :geek: i teraz musze zawolac Mecenasa kartona zeby doszedl o czym i z kim wczesniej pisalam :blink:
Awatar użytkownika
wieczna chcica
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 298
Rejestracja: 24 lut 2016, 11:41
Podziękował: 54 razy
Podziękowano mu: 45 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




U mnie też był ten problem ale chyba już naprawili bo mogę wysyłać i odbierać :happy:
Awatar użytkownika
Lisowice
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 9
Rejestracja: 26 maja 2018, 23:03
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Monique_Alexis
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Ja na żadnej przeglądarce nie mogę oglądać mobilnie bo tnie jak cholera lub obraz się przesuwa :/
Awatar użytkownika
Szlachcic z Mazowsza
SU-holik
SU-holik
Posty: 154
Rejestracja: 01 maja 2017, 18:29
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Byłem ostatnio na 3 privach i na każdym nie było głosu pomimo że wszystko działało "dobrze" transmisja była odświeżana zarówno przeze mnie jak i przez modelkę ale nic to nie dało. Moderator zwrócił żet na szczęście ale ktoś jeszcze miał podobny problem ?
Awatar użytkownika
Koras
SU-holik
SU-holik
Posty: 51
Rejestracja: 18 sty 2018, 12:53
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: testowa696 DaySMILE
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Jako nadajaca mialam taki problem pare razy, pomagalo oprocz odswiezenia wylaczenie i wlaczenie mikrofonu.
Awatar użytkownika
KiciKici82
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 32
Rejestracja: 18 cze 2018, 11:27
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




KiciKici82 pisze:Jako nadajaca mialam taki problem pare razy, pomagalo oprocz odswiezenia wylaczenie i wlaczenie mikrofonu.


Też zaobserwowałem na nowej wersji SU problem z głosem na transmisjach ale nie na wszystkich.
Na części transmisji musiałem w okienku transmisji wyciszyć i ponownie włączyć głos żeby było słychać osobę transmitującą.
Awatar użytkownika
od_taaki
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 335
Rejestracja: 10 paź 2017, 14:30
Podziękował: 244 razy
Podziękowano mu: 55 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




To ja mam odwrotnie. Przy wyłączonym głosie czasem mnie słychać. Co za geniusz pracował nad dźwiękiem...



www.BlogSu.pl
Oko za oko, ząb za ząb, dupa za pieniądze. #NieMaLipy #ByłPrzelew #ShowMustGoOn!
Obrazek
Awatar użytkownika
Biustwo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 449
Rejestracja: 23 cze 2017, 02:35
Lokalizacja: trzecia planeta od Słońca
Podziękował: 42 razy
Podziękowano mu: 109 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: chwilowo brak
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Biustwo




Zauwazylam wczoraj podczas priva problem "czarnego ekranu" tzn w momencie inicjacji streamu obraz z kamery jest a po chwili nie ma :dontknow: . Pomoglo ustawienie jakosci ze swietnej na dobra oraz odklikniecie ustawiania jakosci automatycznej. A jesli ktos podczas privka bardzo chce sie wam zaprezentowac a jedyne co mu wychodzi to pokaz zdjec ;) podpowiedzcie aby zrobil wlasnie tak, tez pomaga :cool3:
Awatar użytkownika
KiciKici82
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 32
Rejestracja: 18 cze 2018, 11:27
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




KiciKici82 pisze:Zauwazylam wczoraj podczas priva problem "czarnego ekranu" tzn w momencie inicjacji streamu obraz z kamery jest a po chwili nie ma :dontknow: . Pomoglo ustawienie jakosci ze swietnej na dobra oraz odklikniecie ustawiania jakosci automatycznej. A jesli ktos podczas privka bardzo chce sie wam zaprezentowac a jedyne co mu wychodzi to pokaz zdjec ;) podpowiedzcie aby zrobil wlasnie tak, tez pomaga :cool3:


Czy jest możliwy powrót z priva na transmisję ogólną tak jak to było w przypadku starej wersji ShowUp czy trzeba wyjść z priva i ponownie robić zdjęcie, aby wejść na transmisję ogólną?
Awatar użytkownika
zoom
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 34
Rejestracja: 12 maja 2016, 12:33
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Przecież pojawia się zielony pasek z linkiem do powrotu.
Oko za oko, ząb za ząb, dupa za pieniądze. #NieMaLipy #ByłPrzelew #ShowMustGoOn!
Obrazek
Awatar użytkownika
Biustwo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 449
Rejestracja: 23 cze 2017, 02:35
Lokalizacja: trzecia planeta od Słońca
Podziękował: 42 razy
Podziękowano mu: 109 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: chwilowo brak
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Biustwo




Chodzi ci o to ze zoltymi literami wyswietlony jest napis "stream aktywny-zrob zdjecie by opublikowac transmisje" ? Zwyczajnie olewasz to :whistle3: twoja transmisja i tak jest aktywna i widoczna.
Awatar użytkownika
KiciKici82
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 32
Rejestracja: 18 cze 2018, 11:27
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




KiciKici82 pisze:Zauwazylam wczoraj podczas priva problem "czarnego ekranu" tzn w momencie inicjacji streamu obraz z kamery jest a po chwili nie ma :dontknow: . Pomoglo ustawienie jakosci ze swietnej na dobra oraz odklikniecie ustawiania jakosci automatycznej. A jesli ktos podczas privka bardzo chce sie wam zaprezentowac a jedyne co mu wychodzi to pokaz zdjec ;) podpowiedzcie aby zrobil wlasnie tak, tez pomaga :cool3:


Skoro pomogło obniżenie jakości obrazu to problem najpewniej tkwi w zbyt wolnym łączu internetowym a dokładniej chodzi o zbyt niski upload czyli prędkość wysyłania danych.
Więcej na ten temat tutaj: viewtopic.php?f=20&t=6207 w temacie dotyczącym problemów z prowadzeniem transmisji na nowej wersji Showup-a.
Awatar użytkownika
od_taaki
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 335
Rejestracja: 10 paź 2017, 14:30
Podziękował: 244 razy
Podziękowano mu: 55 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




Niby tak ale myk jest taki ze SU twierdzi ze jakosc swietna(tzn bardzo dobra) i taka jest ustawiana z automatu :dontknow: Pozatym umowmy sie 10 uploadu spokojnie powinno wystarczac do transmisji w koncu nie nadaje w hd ani w 4k :winkextra: Generalnie mi pomoglo moze komus jeszcze tez sie przyda. I jeszcze ciekawa rzecz nie ma roznicy w parametrach pomiedzy jakoscia srednia, dobra i bardzo dobra maja te same [email protected]
Awatar użytkownika
KiciKici82
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 32
Rejestracja: 18 cze 2018, 11:27
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 1 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:




KiciKici82 pisze:Niby tak ale myk jest taki ze SU twierdzi ze jakosc swietna(tzn bardzo dobra) i taka jest ustawiana z automatu :dontknow: Pozatym umowmy sie 10 uploadu spokojnie powinno wystarczac do transmisji w koncu nie nadaje w hd ani w 4k :winkextra: Generalnie mi pomoglo moze komus jeszcze tez sie przyda. I jeszcze ciekawa rzecz nie ma roznicy w parametrach pomiedzy jakoscia srednia, dobra i bardzo dobra maja te same [email protected]
Ależ owszem jest... Obrazek Wyjaśnienia:
bwLevel - bandwidth Level - "poziom przepustowości", czyli jaki upload trzeba mieć, w kbps. Jak otworzy się konsolę podczas pomiaru łącza, np. skrótem klawiszowym CTRL+SHIFT+J (w Firefoxie "K", ale teraz wymuszają streaming na Chromie...) to widać średni bwLevel mierzony właśnie w kbps.
fps - liczba pobieranych klatek na sekundę, 24 to tyle mają zwykle filmy w TV. 30 to standard w video, ale nie dla np. gamingu czy animacji.
audioBitrate - pobierany przez serwer dźwięk ma tyle kbps, ale i tak jest obniżany użytkownikom do 96 kbps lub 48 kbps.
videoBitrate - podobnie jak wyżej, ale w zasadzie nie ma obniżenia jakości, dokładnie takie wartości dostaje użytkownik. Ciężko opisać jakość jako tako. Dla mało dynamicznych wideo niższy bitrate nie ma znaczenia. Przepustowość wideo w sumie oznacza poziom kompresji obrazu - większa przepustowość, więcej szczegółów można zachować w obrazie.
Ostatnie dwa parametry to szerokość i wysokość, czyli 540p oraz 360p.

Kod na tabelę, nie obsługiwany przez tutejszy BBcode...
Kod: Zaznacz cały
[table][tr][td][b]Quality Presets[/b][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][/tr]
[tr][td][/td][td] "Bardzo dobra"[/td][td] "Dobra"[/td][td] "Średnia"[/td][td] "Słaba"[/td][td] "Bardzo słaba"[/td][/tr]
[tr][td][b]id [/b][/td][td]4[/td][td]3[/td][td]2[/td][td]1[/td][td]0[/td][/tr]
[tr][td][b]name [/b][/td][td] "[email protected]"[/td][td] "[email protected]"[/td][td] "[email protected]"[/td][td] "[email protected]"[/td][td] "[email protected]"[/td][/tr]
[tr][td][b]bwLevel [/b][/td][td]10000[/td][td]4500[/td][td]3500[/td][td]1500[/td][td]1000[/td][/tr]
[tr][td][b]fps [/b][/td][td]30[/td][td]30[/td][td]30[/td][td]30[/td][td]24[/td][/tr]
[tr][td][b]audioBitrate [/b][/td][td]120[/td][td]120[/td][td]120[/td][td]50[/td][td]50[/td][/tr]
[tr][td][b]videoBitrate [/b][/td][td]3500[/td][td]2500[/td][td]2200[/td][td]880[/td][td]440[/td][/tr]
[tr][td][b]videoWidth [/b][/td][td]960[/td][td]960[/td][td]960[/td][td]640[/td][td]640[/td][/tr]
[tr][td][b]videoHeight [/b][/td][td]540[/td][td]540[/td][td]540[/td][td]360[/td][td]360[/td][/tr][/table]
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 2034
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 197 razy
Podziękowano mu: 157 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)




Spotkaliście się z czymś takim, że obcina wam obraz nadającej transmisje? Ja mam coś takiego. Jakość jest ok i obraz nie zacina ale wygląda to tak jak by u mnie wyświetlała się część obrazu, trochę prawej strony i dół są ucięte, przy czym potrafi się to zmienić podczas transmisji. Raz jest ucięte, a raz jest pełen ekran. Wcześniej widziałem to tylko na transmisji ogólnej. Wczoraj miałem tak na privie i kiedy powiedziałem o tym dziewczynie, odświeżyła transmisje ale jej obraz się już nie pokazał. Trochę lipa :/
Awatar użytkownika
Edmund
SU-holik
SU-holik
Posty: 60
Rejestracja: 02 gru 2016, 20:06
Podziękował: 4 razy
Podziękowano mu: 6 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: ohiach




Edmund pisze:Spotkaliście się z czymś takim, że obcina wam obraz nadającej transmisje? Ja mam coś takiego. Jakość jest o i obraz nie zacina ale wygląda to tak jak by u mnie wyświetlała się część obrazu, trochę prawej strony i dół są ucięte, przy czym potrafi się to zmienić podczas transmisji. Raz jest ucięte, a raz jest pełen ekran. Wcześniej widziałem to tylko na transmisji ogólnej. Wczoraj miałem tak na privie i kiedy powiedziałem o tym dziewczynie, odświeżyła transmisje ale jej obraz się już nie pokazał. Trochę lipa :/


Ja miałem kilka razy coś takiego, że część obrazu od dołu była ucięta a właściwie przysłonięta szarym pasem, inni oglądający wtedy mieli podobnie
a pomagało dopiero zrestartowanie przez transmitującą.



Nowy Blog ShowUp.tv
Awatar użytkownika
od_taaki
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 335
Rejestracja: 10 paź 2017, 14:30
Podziękował: 244 razy
Podziękowano mu: 55 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ;)
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


PoprzedniaNastępna

  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do Dział Techniczny


Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości