Wasze sprzęty do Showupa

Wszystko inne związane z SU i ogólnie z seks kamerami.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv
Wasze sprzęty do Showupa
19 lut 2020, 01:28
Czyli lapki, laptopy, notebooki...
Jeżeli nie wiecie jaki macie... to trudno.
Jeżeli nie chcecie dzielić się takimi informacjami... też trudno.
Kto zechce odpowiedzieć jak się ich laptop sprawuje na SU (jaka jest typowa widownia, jakość nadawania, czy leci Youtube w tle, etc.), to może zrobić to tu, a może zrobić w wiadomości prywatnej bądź na maila.

Możecie również przetestować swój komputer tutaj: https://www.userbenchmark.com/ => Dokładny link do Pobrania apki (oczywiście nie wierzcie mi w linki, tylko ręcznie sobie poszukajcie pliku do testowania kompa).
A po wykonanym teście (najlepiej tuż po uruchomieniu komputera) wysłać mi link (bądź wstawić go tutaj).

Np. https://www.userbenchmark.com/UserRun/24773313
Pozdrawiam.

Wiem, że osoby używają:
DELL 7567 i7-7700HQ 32GB 512SSD+1TB GTX 1050Ti 4K UHD W10 => brak zarzutów
HP Omen (nie wiem który, ale też w cenie <5k PLN) czyli pewnie ten z i5-8300H (9300H albo i7-8750H lub 9750H) => brak zarzutów
Acer Nitro 5, w jednej z uboższych wersji (<4K PLN): https://www.acer.com/ac/pl/PL/content/models/laptops/nitro5 (Ryzen 5 3550H albo i5-9300H) => wykłada się na rozdawaniu biletów (wysoka liczba widzów), poza tym sprawuje się ok.

Nie sprawuje się:
Asus R556L (i3-5010U).
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1363
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 73 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,CuZg,LiAl,MMS,Suzy
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Kilka, np. mój model CPU


Ludzie w internecie dzielą się na dwa typy: doskonale zabezpieczonych przed atakami hakerów i tych którzy klikają w linki Fapki :)

Modelkom polecam każdy w miarę nowoczesny sprzęt bo każdy dobrze wie, że wszystko co ma "komputer" w nazwie co się bierze prosto z półki Saturna czy Media Markta jest w zasadzie gotowe do nadawania (trzeba tylko dokupić kamerkę bo ta w laptopach nie nadaje się do transmitowania), jedyna rada jest software'owa: uprasza się o NIE instalowanie skryptów niewiadomego pochodzenia od obcych osób, zwłaszcza od osób które dostały bana od SU za hakowanie skryptami kont modelek. Z innych rad dotyczących bezpieczeństwa - należy uważać komu udziela się prywatnych informacji dotyczących komputera jakiego używamy, z pozoru "niegroźna" informacja o tym, jaki konkretnie model kompa używamy może pozwolić hakerowi zidentyfikowanie tego konkretnego komputera w sieci i w efekcie włamanie do niego, zwłaszcza uprasza się o NIE udzielanie takich informacji osobom, które dostały bana od SU za hakowanie skryptami kont modelek.
Pamiętaj, że jeżeli życie pluje Ci w twarz to znaczy tylko jedno - nie trafiło w dupę więc teraz będziesz ruchany na sucho
Awatar użytkownika
ruger44
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3148
Rejestracja: 08 lis 2015, 08:42
Lokalizacja: Mielec
Podziękował: 1453 razy
Podziękowano mu: 500 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Niania
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: BRAK


Temat z dupy. Wiadomo przecież, że niektóre dziewczyny nadają na stacjonarkach, a ostatnio nawet sporo plenerków z telefonów leci, więc takie generalizowanie, że tylko na laptopach leci transmisja jest rasistowskie . Żeby za daleko od tematu nie odbiegać to dodam, że ja transmisje robię na Amidze 1200. Dziękuję, zamykam.
Awatar użytkownika
laik
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 68
Rejestracja: 26 sie 2017, 10:02
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ormo_basia
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


A mnie ciekawi czy ktoś używa chromebook'a.
alternatywnie dobra i niedroga opcja.
punkt widzenia się zmienia zależnie od stanu w kieszeniach
Awatar użytkownika
msn
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3530
Rejestracja: 05 lis 2015, 19:35
Lokalizacja: San Escobar
Podziękował: 345 razy
Podziękowano mu: 329 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: EwaKopacz
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: kliknij tutaj


W teorii chromebook to taki większy telefon z klawiaturą, więc wydaje mi się, że można to do transmisji z telefonu porównać. ChromeOS to też specyficzny system operacyjny, więc tutaj nie wszystkie urządzenia peryferyjne mogą działać bezproblemowo. Osobną kwestią są też podzespoły takiego chromola, w dzisiejszych czasach rdzeni na pęczki, dziesiątek gigabajtów pamięci i możliwości podpięcia więcej niż jedna karta graficzna (nie wspominam tu już o dyskach SSD). Konfiguracje w jakich te laptopy/transformery/tablety występują mogą nie budzić zbyt wielkich nadziei co do wydajności, ale należy tu przypomnieć, że są to specyficzne urządzenia, zaprojektowane z myślą o mobilności (maksymalny rozmiar to 15 cali). Jeśli ktoś nadaje tylko w domu to już lepiej laptopa/stacjonarnego, mobilnie - telefonem można, więc jeśli już ktoś by się zdecydował to taki pośredni wynalazek raczej sprawdziłby się zamiast telefonu (szczególnie te mniejsze modele 10-11 cali).

Podsumowując: tak jest to niedroga alternatywa dla laptopa, ale trzeba sobie zadać pytanie czy gra jest warta świeczki?
Awatar użytkownika
laik
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 68
Rejestracja: 26 sie 2017, 10:02
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 4 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ormo_basia
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


NIe no, podajcie swoje dane, jak Wam potem przyjdzie zdjęcie z kamery waszego lapka jak chodzicie po pokoju w momencie jak byłyście przekonane że kamera nie działa to znak, że Wasz komp jest słabo zabezpieczony :ok:

żeby nie zakładać nowego tematum, jakby ktoś chciał się podzielić tym jaki się ich karta płatnicza sprawuje to nawet nigdzie nie musicie wchodzić, wyślijcie mi na PW zdjęcie przodu karty i napiszcie jaki macie kod CCV z tyłu :mocking:
Awatar użytkownika
tomoxx
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1067
Rejestracja: 07 kwie 2019, 06:55
Podziękował: 106 razy
Podziękowano mu: 530 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: tomoxx1


Ciekawe ile modelek ma komputer marki JADE :)

Obrazek
Pamiętaj, że jeżeli życie pluje Ci w twarz to znaczy tylko jedno - nie trafiło w dupę więc teraz będziesz ruchany na sucho
Awatar użytkownika
ruger44
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 3148
Rejestracja: 08 lis 2015, 08:42
Lokalizacja: Mielec
Podziękował: 1453 razy
Podziękowano mu: 500 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Niania
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: BRAK


Dzięki za zrobienie kompostownika z mojego tematu, pojebusy.
Obrazek
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1363
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 73 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,CuZg,LiAl,MMS,Suzy
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Kilka, np. mój model CPU


Fapka pisze:Dzięki za zrobienie kompostownika z mojego tematu, pojebusy.

Zaraz kompostownik. Ja mam Atari 800 XL. Kamerę przemysłową ale są szanse, że na grupowych uzbieram na nową :laugh3:
Awatar użytkownika
psn
SU-holik
SU-holik
Posty: 78
Rejestracja: 15 gru 2015, 09:51
Podziękował: 10 razy
Podziękowano mu: 18 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: luminka
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: psn


Dobra Fapka ja mam JADE nitro5 co mam ci powiedzieć jest zajebisty. Śmiga ładnie pod różnym obciążeniem. Na 2 portale + skype+youtube+ jakieś inne strony ciągnie aż miło. Odpalając 3 portal potrafi się rozjeżdzać głos z obrazem. Internet z kabla ale nie jest to światłowód ani nawet "lokalny" tylko tmobile domowy w miare nie narzekam. Do tego c920 + lampa + 2 lampka mała. Jeżeli chodzi o nitro to najlepszą rzecz jaka mi się z nim podoba to wyświetlacz. Full hd i szerokie kąty widzenia . Niezależnie od pochylenia widzę idealnie zawsze. do 3 godzin na baterii na max obciążeniu. Z minusów słabe głośniki w asusie są lepsze.

Testu Twojego nie zrobię, bo boję się tego typu plików. Nawet miałam podejście że zaczelam to pobierać ale usunelam. Tyle mogę Ci pomóc.

Mam jeszcze jednego lapka marki SNSV laptop-asus-4x2-50ghz-4gb-ssd240-windows-10. No i szczerze powiem też się sprawdzal dobrze , trzymam go awaryjnie. Jak był nowy i podzespoły były świeze tez latał na 3 portale na raz. Później troche mu się zmuliło, ale jeden portal +skype+yt spokojnie pociągnie.
Awatar użytkownika
beznadzieja
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 346
Rejestracja: 23 paź 2016, 10:28
Podziękował: 71 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: xd
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


Ja mam laptopa ASUS i kamerkę Logitech
Awatar użytkownika
Red_Hot_Lips
SU-holik
SU-holik
Posty: 74
Rejestracja: 29 mar 2020, 03:03
Podziękował: 2 razy
Podziękowano mu: 8 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: Red_Hot_Lips


Red_Hot_Lips pisze:Ja mam laptopa ASUS i kamerkę Logitech
Odpowiedź bardzo nie-pomocna.

Mnie rozjebał ruger i laik, bo sobie gdybają o sprzęcie... ja wam mogę wypisać każdy element mojego komputera i błagam Was :beg: namierzcie mnie...
Jedynie ogarniecie mój gamerski nick, bo tam wypisałem swój sprzęt... a gdyby tego nie było to nic byście nie mieli...

Chodzi tylko o doradzenie "taniego" sprzętu do SU, bo kobiety nie zawsze są hojne...
SU twierdzi w swojej animacji, że musi być:
- 4 rdzenie
- 8 GB RAM (lub więcej, oczywiście)
- najnowszy system operacyjny...
- dedykowana grafika AMD lub nVidia (WHAT?!)

To ostatnie ma tylko sens gdy przepuszczamy obraz przez inne programy, które obsługują np. NVENC - kodek/chip [cholera wie jak to nazwać] nVidii umożliwiający kodowanie wideo na bieżąco do AVC. A to wymaga min. GTX 1050 (lepszego nie trzeba - każdy GTX serii 10 ma taki sam chip, dopiero RTXy mają NVENC oparty na HEVC).
Czyli takiego OBSa i przez niego streamujemy na Twitchu czy CB. Ale na SU tego nie ma i przez kolejne 3 lata pewnie nie będzie!

I tak, odkopuję stary temat, pewnie nic się nie zmieni w nim, a ja i tak ogarnę zagadnienie na swój sposób.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1363
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 73 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,CuZg,LiAl,MMS,Suzy
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Kilka, np. mój model CPU


Do prawidlowego funlcjonowania na SU nie musisz miec jakiegoś super sprzętu, wystarczy albo starszy model z lepszymi bebechami, albo w miare nowy komputer. Wcześniej miałam Asusa na jakichś normalnych nie żadnych zajebistych podzespolach i tez bylo dobrze LAPTOP ASUS 4x2.50Ghz 4GB SSD240 +Windows 10 i dzialal ogolnie bardzo dobrze do czasu az sie skonczyla gwarancja. Później były już zwieszki mniejsze i większe więc wymieniłam.

Jeżeli chodzi o kamere to tak naprawdę, chodzi tylko o to żeby jakość była względnie dobra, bez pikselozy, migotania, jakichś takich śniegów. Dla większości facetów jest wszystko jedno czy masz kamere za 200 zl , za 500 czy za 2 klocki. Im jest to wszystko jedno ( mówimy oczywiście o transmitowaniu na SU).

Wiele lat pracowałam na logitechu c910,c920 az w końcu stanełam przed wyborem nowej kamery i w związku z tym że w czasie pandemii ceny kamer poszly o 100% w góre zdecydowałam się testowo kupić Razer kiyo- i generalnie jestem bardzo zadowolona.

Równie dobrze można na SU zrobić sobie kamere z telefonu z aparatu, niektóre dziewczyny kupują chińskie podróbki logitecha za stówke i tez nadaja.

Bardziej niż w kamere inwestowałabym w światło, internet i akcesoria do pokazów niż w polepszanie obrazu.

Tak naprawde żeby nadawać na SU wystarczy ci jakiś tam ogarniający laptop najlepiej na WIN10, internet na kablu i kamera nadająca w 720p. ale nawet niekoniecznie bo wiele osób oglada transmisje na telefonie wiec i mniejsza rozdzielczość bedzie chyba ok.
Awatar użytkownika
beznadzieja
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 346
Rejestracja: 23 paź 2016, 10:28
Podziękował: 71 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: xd
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


beznadzieja pisze:Do prawidlowego funlcjonowania na SU nie musisz miec jakiegoś super sprzętu, wystarczy albo starszy model z lepszymi bebechami, albo w miare nowy komputer. Wcześniej miałam Asusa na jakichś normalnych nie żadnych zajebistych podzespolach i tez bylo dobrze LAPTOP ASUS 4x2.50Ghz 4GB SSD240 +Windows 10 i dzialal ogolnie bardzo dobrze do czasu az sie skonczyla gwarancja. Później były już zwieszki mniejsze i większe więc wymieniłam.p

Częstotliwości procesora nie są sobie równe, popatrz na to: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-3-1200-vs-AMD-Phenom-II-X4-955/3931vs2935 ten z lewej jest 10% wydajniejszy a ma 0,1 GHz mniej. Do tego zużywa dwa razy mniej prądu i jest tańszy w dniu premiery niż tamten starszy. Bo nowszy ma nowe instrukcje, etc. - stąd w nowych zastosowaniach i czysto obliczeniowych wypada lepiej.

Do tego chcąc odwalić lepsze rzeczy tj. kamerka 4K + jakieś efekty, wymaga to jeszcze wydajniejszego procesora.
Dawanie biletów na grupę mając kilkaset ludzi (lub więcej) potrafi zwieszać transmisję - dlatego też wymagany jest lepszy procek.

W telefonach są procesory "4 rdzeniowe" - mój ma 4x1,3 GHz, a samo oglądanie jest niemożliwe przy tych lepszych jakościach transmisji, bo się wiesza... więc ich określenie "4 rdzeniowy procesor" jest bardzo... nieprecyzyjne.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1363
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 73 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,CuZg,LiAl,MMS,Suzy
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Kilka, np. mój model CPU


Hej
Ja zainwestowalam w laptopa HP i z przykroscia stwierdzam, ze nadal wisze na starym Asusie kam. pozostawia wiele do zyczenia. Dodatkowo wczoraj probowalam podlaczyc lustrzanke pod niego. Okazalo sie ze program Sony Remote nie obsluguje Alfy 58 tzn konkretnie nie przekazuje obrazu na żywo. A jesli chodzi o sprzet to szykuje sie na kolejny zakup tym razem miejmy nadzieję udany. Temat dla mnie w idealnym momencie.
Awatar użytkownika
myszka
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 6
Rejestracja: 27 lip 2020, 03:59
Podziękował: 4 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: subtelna14


Fapka, Ja ci mówie z mojego punktu widzenia, co wystarcza żeby prowadzić w miare dobrej jakości transmisję. Nie rozpisuje się o podzespołach po się na tym nie znam :D Szczerze mówiąc, jak kupuje kompa to proszę faceta o pomoc żeby wybrał mi o janlepszych parametrach, ale jak widać jeśli parametry nie są jakieś zajebiste tez to na SU wystarcza spokojnie. Wg mnie jeśli ktoś nadaje tylko na SU niema sensu inwestować 5 klocków w kompa i tysiaka w kamere ( no chyba że chce to proszę bardzo). Nie czarujmy się jakies 5-10% nadajacych rozdaje setki biletów, ma po tysiac widzów itd. Ja i te pozostle 90% nadajacych robi privy, a co za tym idzie nie trzeba miec niewiadomo jakiego kompa. Średniej jakości komp za 1,5-2 klocki nowy z allegro wystarczy spokojnie plus najlepiej kamera za pare stów .Tesztę ewentualnego budżetu inwestowalabym w zabawki, bielizne, stroje i buty. :D Takie moje zdanie.

Jeżeli ktoś startuje na zagraniczne kamerki to owszem niech inwestuje, tam powinna być różnica.

Jeśli chcesz przygotować materiał o najlepszym sprzęcie no to spoczko, ja wiem że ty się na tym znasz. Jeśli jednak chcesz przygotować jakiś materiał o sprzęcie dla wszystkich to nie skupialabym się na wszystkim co "naj" bo shołapowicze mająw dupie nasze sprzęty, bardziej interesuje ich co się dzieje na transmisji/privie niż czy jest to w jakości 4k tymbardziej ze privy najczesciej jednak ogladaja na telefonie.
Awatar użytkownika
beznadzieja
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 346
Rejestracja: 23 paź 2016, 10:28
Podziękował: 71 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: xd
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv:


myszka pisze: Dodatkowo wczoraj probowalam podlaczyc lustrzanke pod niego. Okazalo sie ze program Sony Remote nie obsluguje Alfy 58 tzn konkretnie nie przekazuje obrazu na żywo.

@myszka OBS + plugin VirtualCam bądź jakiś XSplit czy ManyCam
+ Capture Card, np. taki tani też powinien zadziałać, opcjonalnie drogi Elgato CamLink.

@beznadzieja
Ja pytam o laptopy, nie o kamerki, domyślnie w temacie. Chociaż temat ma taki tytuł, że można dużo tu podpiąć.
Legginsomaniak, fan lodzików i nie jestem hakerem, wybijcie sobie to z głowy ;x

YouTube | Instagram | Skype = live:fapkamaster
Awatar użytkownika
Fapka
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 1363
Rejestracja: 04 mar 2017, 11:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 73 razy
Podziękowano mu: 139 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: MM,CK,CuZg,LiAl,MMS,Suzy
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Kilka, np. mój model CPU



  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Wróć do ShowUp od zaplecza



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości