Zbyt słabe łącze

Jak korzystać z portalu? Problemy dotyczące forum? Napisz tutaj co Ci sprawia trudność.
Regulamin forum
Aby brać udział w konkursach należy dodawać linki do profili i transmisji w postach o naszych Dziewczynach z ShowUp.tv
Zbyt słabe łącze
18 lip 2018, 23:06


Kochani. Od godziny się męczę. Na początku ciągle przerywało mi transmisję. Inicjalizuję stream - ustawiam kamerę - inicjalizuję stream i tak w kółko. Teraz wywala mi na każdej możliwej przeglądarce, że za słaba jakość łącza internetowego. Na speedtest mam upload 50mbit/sek na laptopie i 800mbit/sek na komputerze. Ktoś wie jak pomóc? :cry:
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka


Re: Zbyt słabe łącze
18 lip 2018, 23:07


musisz uzbroic sie w cierpliwosc bo trwaja prace na ulepszeniu SU
Awatar użytkownika
wieczna chcica
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 293
Rejestracja: 24 lut 2016, 12:41
Podziękował: 55 razy
Podziękowano mu: 42 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv:


Re: Zbyt słabe łącze
18 lip 2018, 23:09


To ulepszanie SU trwa już ponad miesiąc i jako transmitująca uważam, że jedyne co ulepszyli to moją nerwicę. Co ciekawe na safari w telefonie działa bez zarzutu, ale z czym do ludzi..

Edit: trochę zastanawia mnie, że 203 osoby transmitujące obecnie nie mają problemów..
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka


Re: Zbyt słabe łącze
18 lip 2018, 23:18


https://showup24.tv/site/streamer_info#low_bandwidth
Wyłącz inne rzeczy korzystające z internetu, np. ja mam teraz uTorrent i mi nie działa za dobrze internet.

Do tego otwórz konsolę, CTRL+SHIFT+J i sprawdź co się tam pojawia.
Z tego co wiem, tam pokazuje prędkości testowe przy mierzeniu. Nie pokażę Ci przykładu niestety, bo #ban
Najlepiej skopiować treść tego i wstawić tutaj w
Kod: Zaznacz cały
[code]treść w środku[/code]
Podobno hejter naczelny. (Kto nie gadał ze mną, to tak myśli...)
Dodatki do SU (usunięte z winy SU) | Mój ban na SU (<= kliknij by dowiedzieć się więcej)
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1876
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 147 razy
Podziękowano mu: 129 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)


Re: Zbyt słabe łącze
18 lip 2018, 23:20


Ja miałam to samo, internet dziś zakładany światłowód i kurwa co chwile to samo co Ty, dodam, że na chrome nie mam zadnego adblocka ani żadnego innego gówna, mam drugi zapasowy inernet i jak przeszłam na drugi to juz działa, u kilku dziewczyn też był ten problem i dalej sie utrzymuje, chuj wie od czego to..
Awatar użytkownika
KoKo21
Night's Watch
Night's Watch
Posty: 241
Rejestracja: 05 wrz 2016, 01:16
Podziękował: 10 razy
Podziękowano mu: 8 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: KoKo21


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 00:02


U mnie problem sam się właśnie usunął, udało mi się wejść na transmisję, ale priv 10-minutowy rozłączał mi się trzy razy..

Edit: dajecie radę transmitować na mozilli? mi wywala, że nie obsługuje..
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 00:44


Niestety od 22 miałam to samo.. czy to chrome czy opera wywalało, że za słaba jakość. Do 22 natomiast nie miałam ani jednego zwiasu. Speedtest wskazywal na 100 downloadu i 25 uploaudu ale przecież ShowUp wie lepiej drogie Panie jakie mamy internety :smoke:
Wkurzyłam się, bo zaplanowałam ukrytą z fajnymi efektami, a w efekcie zostala przelozona - martwi mnie to, że to nam, nadającym się obrywa i wychodzimy na mało wiarygodne.
Fapka, niestety Twoje sposoby u mnie nie podziałały. :beg:
Niepoprawna nimfomanka :girl_haha:
Awatar użytkownika
szefowa
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 26
Rejestracja: 04 wrz 2016, 23:00
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 23 razy
Podziękowano mu: 9 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Hm...
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: szefowa


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 00:48


Dzisiaj ewidentnie SU cos miesza...jednym dziala innym nie, raczej wina po ich stronie a nie Waszej.
Awatar użytkownika
komin
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 943
Rejestracja: 08 lis 2015, 17:48
Podziękował: 131 razy
Podziękowano mu: 229 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: jakaś chuda z małym cycem
Anal?: Tak
Nick na ShowUp.tv: man-dag


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 00:51


Wiesz, ktoś kto wchodzi na ShowUp okazyjnie, do konkretnej osoby, może sobie pomyśleć, że dana tranmitująca leci w kulki po takim czymś.
Aż tak jak dziś jeszcze mnie te problemy na SU nie dotknęły - chcę być zawsze fair...
Eh.
Niepoprawna nimfomanka :girl_haha:
Awatar użytkownika
szefowa
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 26
Rejestracja: 04 wrz 2016, 23:00
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 23 razy
Podziękowano mu: 9 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Hm...
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: szefowa


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 00:56


Szczuplutka pisze:dajecie radę transmitować na mozilli? mi wywala, że nie obsługuje..


Niestety, ale nie da się uruchomić kamerki na Mozilli Firefox.
Próbowałem na kilku wersjach, ustawiłem rozpoznawanie przeglądarki jako Chrome i najpierw tuż przed opublikowaniem transmisji miałem awarię karty, a później ciągle próbowało opublikować i nie mogło ... Oczywiście próbowałem z wyłączonymi dodatkami/rozszerzeniami.
Awatar użytkownika
e-Laski.pl
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 910
Rejestracja: 22 lip 2015, 00:01
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 38 razy
Podziękowano mu: 30 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Maddie
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Laski ShowUp


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 01:20


Szefowa, ja tak ostatnio miałam z celem.. Został osiągnięty, już coś zaczynam działać z facetem (pierwszy raz u mnie na transmisji), a tu dupa, wywaliło, 4h walczyłam i się w końcu poddałam :cry: .

e-Laski.pl, ciekawe dlaczego w takim razie jest w teoretycznie wspieranych przeglądarkach. Myślę, że właśnie na Mozilli działałoby najlepiej, ale cóż.. tak jak napisała Szefowa, SU wie lepiej ;)
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 01:27


Szczerze? Zastanawiam się nad przeniesiem się na stałe na zagraniczne, bo tam nie ma opcji, żeby ktoś dopuścił do takich problemów.
Całymi sercem (i cipką) zawsze ShowUp byl dla mnie priorytetem.
Był. :cray:
Niepoprawna nimfomanka :girl_haha:
Awatar użytkownika
szefowa
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 26
Rejestracja: 04 wrz 2016, 23:00
Lokalizacja: Warsaw
Podziękował: 23 razy
Podziękowano mu: 9 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Hm...
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: szefowa


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 01:37


Szefowa, bo tam nie ma monopolu na kamerki.. SU ma niestety monopol, dlatego może mieć w dupie parę godzin z nawalającym streamem.. Też od dwóch lat myślę nad przeprowadzką, ale jakoś cholera nie leży mi mentalność ludzi na międzynarodowych kamerkach :(
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 14:40


Wczoraj to ewidentnie byla wina ich tuningowania tego portalu .O równej 22:00 przestało działać , a o 00:00 bylo już idealnie. Miałam privy oraz specjalnie zostałam dłużej żeby zobaczyć co się będzie działo , wszystko pracowało bez problemu. Czytając wiele razy forum widzę że ja , Szefowa oraz Koko mamy te same problemy w tym samym czasie :):):):):) Podczas takich turbulencji spoglądam na inne transmisje i u wszystkich jest dobrze tylko u nas takie cyrki. Przez takie coś jest właśnie problem z wiarygodnością skoro dostaję żetony i nagle znikam, a inni nie. Oddałam wczoraj żetony które dostałam i wszystko było ok , ale nigdy nie wiemy na kogo trafimy. Celu też już nie ustawiam bo stwiedziłam że to też nie ma sensu :)
Awatar użytkownika
Irina
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:36
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Zafira
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: IIIIII....


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 17:12


Irina pisze:Wczoraj to ewidentnie byla wina ich tuningowania tego portalu .O równej 22:00 przestało działać , a o 00:00 bylo już idealnie. Miałam privy oraz specjalnie zostałam dłużej żeby zobaczyć co się będzie działo , wszystko pracowało bez problemu. Czytając wiele razy forum widzę że ja , Szefowa oraz Koko mamy te same problemy w tym samym czasie :):)
Największy cyrk to:
a) transmisja Koko na łączu 1,5 mbit działała mi bez zarzutów, a jak nie działała to nikomu,
b) transmisja np. MokraPara69 na internecie mobilnym działała cały czas,
c) transmisja Twoja lub VeronikaVirt666 i kilku innych osób tnie się co parę minut i nie da się oglądać na komputerze...
Na telefonie się natomiast da... Na Lapku z WinXP też się da Ciebie oglądać
(gdyby nie fakt, że jest to stary laptop i obraz ma małą płynność [zupełnie jak w plikach 720p wysokiej jakości, co ostatnio testowałem])...

Coś się stało, i to pewnie nie ze świadomej winy SU, bo nawet nie było ostrzeżenia "w godzinach 22 do 00 będą przeprowadzane prace, mogą pojawić się utrudnienia"...
Podobno hejter naczelny. (Kto nie gadał ze mną, to tak myśli...)
Dodatki do SU (usunięte z winy SU) | Mój ban na SU (<= kliknij by dowiedzieć się więcej)
Awatar użytkownika
Fapka
ShowUpper
ShowUpper
Posty: 1876
Rejestracja: 04 mar 2017, 12:09
Lokalizacja: śląskie
Podziękował: 147 razy
Podziękowano mu: 129 razy
Co masz w Majtkach?: Dick
Twoja ulubienica z SU: Google-Banned
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: (jestem zbanowany)


Re: Zbyt słabe łącze
19 lip 2018, 18:30


Fapuniu , ale z tego co wiem to komunikat był jeden raz a takie akcje były wielokrotnie . Dziś po 15:00 wywalało wszystkich O transmisji 0 oglądających , było tak 2 lub 3 razy ale jak już po chwili działało to wszystko było ładne i płynne ( komunikatu też nie było ) Pozostaje nam czekać aż całkiem zostanie to ukończone :)
Awatar użytkownika
Irina
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 6
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:36
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: Zafira
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: IIIIII....


Re: Zbyt słabe łącze
20 lip 2018, 13:50


Niestety nadając transmisje nie wiem czy jest dobrze czy źle tylko po reakcji oglądających wiadomo, że znów coś jest nie tak. Głos nie pokrywa się z obrazem kilka sekund przesunięcia, znowu trzeba zmniejszać jakość, która automatycznie jest dobierana do prędkości internetu. Często na privie jeżeli ktoś chce włączyć swoją kamerkę zaczynają się kolejne komplikacje, wszystko się zacina, odświeżanie czas leci i zamiast skupić się na privie to wszyscy się wkurzają.
Awatar użytkownika
Mirrabellka
SU-ciekawy
SU-ciekawy
Posty: 3
Rejestracja: 23 cze 2018, 02:42
Podziękował: 0 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: tajemnica
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Mirrabellka


Re: Zbyt słabe łącze
20 lip 2018, 19:59


Mirrabellka, tak między Bogiem a prawdą, to u mnie od czasu wprowadzenia zmian może ze dwa razy udało się, żeby na privie widz włączył kamerę i wszystko było cacy.
Awatar użytkownika
Szczuplutka
ShowUp-FAN
ShowUp-FAN
Posty: 15
Rejestracja: 06 lis 2017, 20:32
Podziękował: 1 razy
Podziękowano mu: 0 razy
Co masz w Majtkach?: Pussy
Twoja ulubienica z SU: ShowUp
Anal?: Nie
Nick na ShowUp.tv: Szczuplutka_Julka



Wróć do Dział Techniczny

Użytkownicy przeglądający to forum: msklex i 1 gość