Przyjazna pisze:tomoxx,
A na twój gust myślisz, że portal jest wypłacaly? Zastanawiam się czy najzwyczajniej w świecie mają środki które gdzieś tam włożyli a teraz zbieramy nadając do ich skarbonki na nasze zaległe wypłaty do tego podniesiony próg do minimalnej 1tys zł to oczywiście tylko moje gdybanie

Wg mnie (tylko opinia

) to jest na 100% wypłacalny, nie robili by takich podchodów że części płacą części nie, albo że zbierają na wypłaty. Wg mnie to trzymają kasę żeby budować wiarygodność nowej spółki i żeby nie patrzyli na nich jak na pralnie pieniędzy, a co do zleconych wypłat, to nawet jak w panelu jest napisane że zlecono 10-tego, to zlecenie może być z datą 7 dni w przód więc przelew wyjdzie 19-tego. I jestem prawie pewny że tu tak jest, rozbili to na kilka dni, bo jeśli ktoś zakłada spółkę która opiera się na tym by nie płacić podatków, to jeśli jednego dnia przelali do niej wszystkie aktywa z SU, i (co wydaje się być prawdą) mieli kontrolę z banku, to wypłata od razu po jej zdjęciu takiej kwoty pieniędzy mogła by być obarczona ryzykiem kolejnej kontroli. Im dłużej o tym myśle tym większe mam wrażenie że oni to wszystko robią tak byście nie były stratne i możliwie szybko dostały swoje pieniądze. A że kontakt z nimi zawsze był taki że odpisywali co chcieli i jak się im chciało, to do tego można się było przyzwyczaić.
A co do księgowań itp, to tu jest tabelka z tym jak i co banki księgują (chyba aktualna ),
KaFka z BPS zwracam honor co do wypłat

, z tego co widzę ponieważ ING ma poźno księgowania, to niektórzy mogli dostać wypłątę tego samego dnia co zlecenie.